UEFA

Real Sociedad – Manchester United élőben az RTL Hármon!

rtl.hurtl.hu

2022. november 2. 8:51

Az UEFA Európa Liga csoportkörének utolsó fordulóját immár az RTL+-ból RTL Hárommá alakult csatornán közvetítjük élőben csütörtökön 18:30-tól, szurkoljanak velünk! Először a Real Sociedad fogadja a Manchester Unitedet, majd 21 órától a Ludogorets látogat az AS Romához. Emellett az RTL Most+-on további nyolc összecsapást is élőben figyelhetnek, ha velünk tartanak!

Real Sociedad – Manchester United: november 3. csütörtök, 18:30; RTL Három

Két remek formában lévő csapat találkozik egymással csütörtökön az UEFA Európa Liga csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában.

Az eddig hibátlan mérleggel álló Real Sociedad a négy győzelemmel és egy vereséggel második Manchester Unitedet látja vendégül az E csoport rangadóján. A spanyolok és az angolok célja egyaránt a csoportelsőség. A házigazdák vannak kedvezőbb helyzetben, hiszen a hárompontos előnyüknek és az első fordulóban a United ellen elért egygólos sikerüknek köszönhetően csak akkor tudják őket megelőzni Cristiano Ronaldóék, ha két vagy több góllal győznek csütörtökön – döntetlen és Sociedad-győzelem esetén a manchesterieknek a kieséses playoffkörben is pályára kell majd lépniük februárban.

Ahogy azt már említettük fentebb, az első játéknapon némi meglepetésre 1-0-ra kikaptak az Old Traffordon a Vörös Ördögök a spanyoloktól Mendez 59. percben értékesített tizenegyesének köszönhetően. Ami a többi fordulóban elért eredményeket illeti, egyik csapatnak sem okozott nehézséget legyőzni sem a Sheriff Tiraspolt, sem az Omonia Nicosiát. A Real Sociedad mindösszesen egy, a Manchester United pedig három gólt kapott az eddig lejátszott öt EL-csoportmeccs alatt.

A tabella élén tizenöt ponttal állnak a spanyolok – ők az egyetlenek a nyolc csoportban, akik még nem veszítettek pontot. Második a tizenkét pontos United, őket a hárompontos Sheriff Tiraspol és a nullapontos Omonia Nicosia követi.

A hazaiaknál elég sok a sérült: Barrenetxea, Cho, Kubo, Merquelanz, Munoz, Oyarzabal, Sadiq, Silva és Sola nem lép pályára; a vendégeknél Greenwood, Tuanzebe, Varane és Williams hagyja ki az összecsapást.

A meccset a San Sebastianban található 32 ezer fős Reala Stadiumban rendezik, Georgi Kabakov bolgár játékvezető irányításával, akinek segítői honfitársai, Martin Margaritov és Diyan Valkov lesznek.

Az RTL Most+ felületén 18:45-től az alábbi mérkőzésekkel várjuk Önöket:

Feyenoord – Lazio: november 3. csütörtök, 18:45; RTL Most+

Nagy harc folyik a továbbjutó helyekért az UEFA Európa Liga F csoportjában. Jelenleg a Lazio vezeti a csoportot, öt forduló után nyolc ponttal áll az élen. A Feyenoordnak öt pontja van, ami pillanatnyilag a tabella harmadik helyére elég. A két csapat első fordulóbeli összecsapásán a Lazio gólgazdag találkozón 4-2-re verte a hollandokat.

A mérkőzésen bosnyák játékvezetők működnek közre.

Midtjylland - Sturm Graz: november 3. csütörtök, 18:45; RTL Most+

Az UEFA Európa Liga F csoportjának másik mérkőzésén szintén egy nyolc- és egy ötpontos csapat találkozik egymással. A Graz a tabellamásodik, a Midtjylland pedig jelenleg a negyedik. Ám mivel a csoport nagyon szoros, így bármi megtörténhet, még teljesen nyílt a továbbjutás kérdése. Az összecsapást szlovén játékvezetők irányítják.

AS Monaco - Crvena zvezda: november 3. csütörtök, 18:45; RTL Most+

Az már az ötödik fordulóban eldőlt, hogy a Ferencváros végez az UEFA Európa Liga H csoportjának az élén – ennek köszönhetően a magyar csapat már továbbjutott a nyolcaddöntőbe, így számára tét nélküli lesz az utolsó meccs. Az viszont még nagy kérdés, hogy a másik három együttes közül ki hol folytatja. Pillanatnyilag a Monaco áll a második helyen hét ponttal, a negyedik Crvena zvezdának (hasonlóan a harmadik Trabzonsporhoz) hat pontja van. A Monaco az első játéknapon 1-0-ra győzte le szoros mérkőzésen a Zvezdát, és biztosak lehetünk benne, hogy mivel hatalmas a tét, most sem lesz kevésbé izgalmas az összecsapás. Holland bírók vezetik a találkozót.

Qarabag – Freiburg: november 3. csütörtök, 18:45; RTL Most+

Az eddig veretlen Freiburg látogat a második helyezett, hétpontos Quarabaghoz az UEFA Európa Liga G csoportjában. A házigazdák nem lehetnek nyugodtak (ellentétben Sallai Roland együttesével, akik már biztosan az EL nyolcaddöntőjében folytathatják), hiszen alig egy ponttal lemaradva követi őket a Nantes, így az azerieknek nagyon kell a győzelem, ha tavasszal is az Európa Ligában akarnak küzdeni. Fehérorosz bírói négyes fújja majd a sípot.

Figyelem, a név megváltozott, a csatorna nem! Az RTL+ RTL Hárommá alakult át, így csütörtökön 18:30-tól már ott közvetítjük élőben a Real Sociedad – Manchester United, 21 órától pedig az AS Roma – Ludogorets mérkőzéseket az UEFA Európa Liga csoportkörének utolsó fordulójából.

Emellett az RTL Most+-on is élőben nézhetnek másik nyolc találkozót, az RTL Hármon pedig a meccsek lefújása után megnézhetik a játéknap összefoglalóját. Tartsanak ezúttal is velünk, hiszen most dől el, kik folytathatják tavasszal is a nemzetközi kupaszezont, és kik búcsúznak a további küzdelmektől!

A képek forrása: uefa.com

#UEFA#Sport

Címlapról ajánljuk