UEFA

AS Roma vagy Ludogorets? Tét a tavaszi UEFA Európa Liga!

rtl.hurtl.hu

2022. november 2. 9:18

Egyszerű a képlet: ha a Roma nyer, ők folytathatják az UEFA Európa Liga rájátszásában, ha a Ludogorets nem veszít pontot, ők jutnak tovább – a másik fél a Konferencia Ligában lép pályára tavasszal. A nagy izgalmakat tartogató ki-ki mérkőzést az EL csoportkörének hatodik fordulójából csütörtökön 21 órától élőben közvetítjük az RTL Hármon, emellett természetesen az RTL Most+ felületén is élőben követhetnek további négy találkozót!

AS Roma - Ludogorets: november 3. csütörtök, 21:00; RTL Három

A Real Betist ugyan már senki nem tudja befogni az UEFA Európa Liga C csoportjában, ám az AS Roma és a Ludogorets összecsapása korántsem lesz tétnélküli: amelyik csapat nyer, az az UEFA Európa Liga rájátszásában folytathatja, a másik együttesnek be kell érnie az UEFA Európa Konferencia Liga playoffjával. Amennyiben döntetlen lesz a meccs eredménye, úgy az olaszok zárnak csoportharmadikként.

Jelenleg mindkét csapatnak hét pontja van, amit az eddig lejátszott öt forduló alatt elért két győzelmüknek, két vereségüknek és egy döntetlenjüknek köszönhetnek.

Az első játéknapon már összecsaptak egymással a felek, akkor a Ludogorets hazai pályán 2-1-re megverte a Romát. Cauly révén a bolgárok szerezték meg a 72. percben a vezetést, és bár Shomurodov a 86. percben még kiegyenlített, Nonato alig két percre rá, a mérkőzés hajrájában belőtte a hazaiak győztes találatát.

A C csoport tabelláját tizenhárom ponttal vezeti a már csoportgyőztes Betis, pillanatnyilag a Ludogorets áll a második, az AS Roma a harmadik helyen, míg a Helsinki egy ponttal az utolsó.

A hazaiaknál Darboe, Dybala, Spinazzola és Wijnaldum sérülés, Mancini sárga lap, Zaniolo pedig piros lap miatt nem lép pályára; a Ludogoretsnél mindenki hadra fogható.

A találkozót Rómában, a Stadio Olimpicóban rendezik, Nikola Dabanović montenegrói játékvezető irányításával, akinek segítői honfitársai, Milovan Djukić és Vladan Todorović lesznek.

Csütörtökön 21 órától az RTL Most+ felületén is négy mérkőzést közvetítünk élőben az UEFA Európa Ligából és az UEFA Európa Konferencia Ligából:

Arsenal – Zürich: november 3. csütörtök, 21:00; RTL Most+

Az már eldőlt, hogy az Arsenal és a PSV Eindhoven lesz ott az UEFA Európa Ligában tavasszal is, az viszont még nem, hogy melyikük végez az A csoport első, és melyikük a második helyén. Jelenleg az angolok vezetik a tabellát tizenkét ponttal a tízpontos PSV előtt. Az Arsenal csütörtöki ellenfele, a Zürich három ponttal a csoport utolsó helyén áll, ám számára sem tét nélküli az összecsapás: ha nyer, és a harmadik, négypontos Bodø/Glimt kikap az Eindhoventől, akkor ők folytathatják februárban az UEFA Európa Konferencia Liga rájátszásában. Belga bírók vezetik a találkozót.

Royal Union SG - Union Berlin: november 3. csütörtök, 21:00; RTL Most+

A Royale Union SG már biztosan ott lesz az UEFA Európa Liga nyolcaddöntőjében, miután az első öt fordulóban elért tizenhárom pontjának köszönhetően az utolsó játéknap eredményeitől függetlenül megnyerte a D csoportot. A második helyen álló Berlinnek, Schäfer András együttesének viszont nagyon nagy szüksége lenne a győzelemért járó pontokra, hiszen mögöttük mindösszesen két ponttal van lemaradva a Braga. A meccset lett játékvezetők irányítják.

Dinamo Kijev – Fenerbahçe: november 3. csütörtök, 21:00; RTL Most+

Szalai Attila együttese, a Fener áll jelenleg az UEFA Európa Liga B csoportjának az élén, ám nem lehetnek nyugodtak a törökök, hiszen a második Rennes-nek is ugyanannyi pontja van… ráadásul a két csapat mindkétszer döntetlent játszott egymással. Ez azt jelenti, hogy a Fenerbahçének mindenképpen győznie kell az egypontos Dinamo Kijev ellen, hogyha az EL nyolcaddöntőjében akarja folytatni tavasszal. A Krakkóban megrendezett találkozón horvát bírói négyes fújja a sípot.

Köln - Nice: november 3. csütörtök, 21:00; RTL Most+

Az UEFA Európa Konferencia Liga D csoportjában csap össze a két együttes. A csoport állása igen szoros, jelenleg a nyolcpontos Nice áll az élen, második a szintén nyolc ponttal álló Partizan. A harmadik Kölnnek hét pontja van, ami azt jelenti, hogy igazi ki-ki mérkőzés következik a továbbjutásért. A csütörtöki összecsapáson spanyol játékvezetők működnek közre.

Figyelem, a név megváltozott, a csatorna nem! Az RTL+ RTL Hárommá alakult át, így csütörtökön 18:30-tól már ott közvetítjük élőben a Real Sociedad – Manchester United, 21 órától pedig az AS Roma – Ludogorets mérkőzéseket az UEFA Európa Liga csoportkörének utolsó fordulójából.

Emellett az RTL Most+-on is élőben nézhetnek másik nyolc találkozót, az RTL Hármon pedig a meccsek lefújása után megnézhetik a játéknap összefoglalóját. Tartsanak ezúttal is velünk, hiszen most dől el, kik folytathatják tavasszal is a nemzetközi kupaszezont, és kik búcsúznak a további küzdelmektől!

A képek forrása: uefa.com

#UEFA#Sport

Címlapról ajánljuk