UEFA

Visszavágásra készül a PSV Eindhoven az Arsenal ellen

rtl.hurtl.hu

2022. október 26. 12:25

Egy héttel ezelőtt 1-0-ra nyert az Arsenal a PSV Eindhoven ellen az UEFA Európa Liga csoportkörében. A hollandoknak máris itt a visszavágás lehetősége, hiszen az ötödik fordulóban hazai pályán fogadják az angolokat. A mérkőzést 18:30-tól élőben közvetítjük az RTL+-on, majd 21 órától megmutatjuk a Manchester United – Sheriff Tiraspol összecsapást is. Emellett az este folyamán további nyolc meccset élőben élvezhetnek az RTL Most+ felületén is!

PSV Eindhoven - Arsenal: október 27. csütörtök, 18:30; RTL+

Egy héten belül másodszor is megmérkőzik egymással a PSV és az Arsenal. A csapatok első csoportmérkőzését a második fordulóból II. Erzsébet angol királynő búcsúztatása miatt elhalasztották, így azt végül a múlt héten, október 20-án rendezték meg. Azon a találkozón mindösszesen egy gól született, azt Xhaka révén a végig fölényben játszó Arsenal szerezte a 71. percben. Ennek köszönhetően az UEFA Európa Liga A csoportját az angolok vezetik a maximálisan megszerezhető tizenkét ponttal. Az ő továbbjutásuk tehát már nem kérdés, ám az Eindhoven a csoportelsőségért még harcba szállhat – abban az esetben, ha mind a kettő hátralévő csoportmérkőzését megnyeri, az Arsenal pedig mindkét meccsét elveszíti.

A PSV jelenleg hét ponttal áll a második helyen, eddigi mérlegük egy döntetlen, az Arsenal elleni vereség és két győzelem.

Ami biztos, hogy a hollandok a harmadiknál rosszabb helyen már nem végezhetnek, hiszen a negyedik Zürichnek nulla pontja van, tehát a hátralévő két forduló alatt már nem érheti be őket.

Az UEFA Európa Konferencia Ligába viszont még visszaeshetnek, ha kétszer kikapnak, a jelenleg harmadik, négypontos Bodø/Glimt pedig nem hibázik sem az ötödik, sem a hatodik fordulóban.

Mindkét csapat számára van tehát tétje az összecsapásnak, így biztosak lehetünk benne, hogy nem szűkölködik majd izgalmakban a találkozó, érdemes lesz velünk tartani!

A hazaiaknál Boscagli, Peersman, Saibari és Vertessen sérült, az Arsenalnál Elneny és Smith Rowe nem hadra fogható.

A meccset az eindhoveni PSV Stadionban rendezik, Marco Di Bello olasz játékvezető irányításával, akinek segítői honfitársai, Alberto Tegoni és Davide Imperiale lesznek.

Visszavágásra készül a PSV Eindhoven az Arsenal ellen

Az RTL Most+ felületén 18:45-től az alábbi mérkőzésekkel várjuk Önöket:

Fenerbahçe – Rennes: október 27. csütörtök, 18:45; RTL Most+

Szalai Attila csapatához a francia Rennes látogat az UEFA Európa Liga csoportkörének ötödik fordulójában. A tét a B csoport első helye, hiszen jelenleg mindkét együttes tíz-tíz ponttal áll három győzelmüknek és egy döntetlenjüknek köszönhetően. A második játéknapon már összecsaptak egymással a felek, akkor 2-2-es eredmény született. A mérkőzésen szerb játékvezetők működnek közre.

Union Berlin - Braga: október 27. csütörtök, 18:45; RTL Most+

Schäfer András klubja, az Union Berlin némileg váratlan vereségbe futott bele a hétvégén: a Bundesliga listavezetője a sereghajtó Bochum vendégeként 2-1-re kikapott. Valószínűleg ezt a kis botlást azonban megbocsátják majd a szurkolók, ha csütörtökön az UEFA Európa Ligában nyer a csapatuk. Erre pedig van esély, hiszen otthon fogadják a Bragát. A két együttest mindösszesen egyetlen pont választja el egymástól: a vendégek hét ponttal a D csoport második, a berliniek hat ponttal a harmadik helyén állnak. Ráadásul a hazaiakat a visszavágás vágya is fűtheti: a második fordulóban ugyanis 1-0-ra megverte őket a Braga.

Angol bírók vezetik az összecsapást.

Ludogorets – Real Betis: október 27. csütörtök, 18:45; RTL Most+

Az UEFA Európa Liga C csoportjának első és második helyezettje csap össze csütörtökön. A Betis még veretlen, három győzelemmel és egy döntetlennel vezeti a tabellát, a Ludogoretsnél viszont már vegyesebb a kép: két győzelem, egy döntetlen és egy vereség áll a neve mellett. A két együttes első találkozója gólgazdag mérkőzést hozott, amelyen végül a Betis nyert 3-2-re - így talán nem túlzás kijelenteni, hogy most is izgalmas, szoros összecsapás elé nézünk! Osztrák bírói négyes fújja majd a sípot.

Lazio – Midtjylland: október 27. csütörtök, 18:45; RTL Most+

A második játéknapon nagyon megverte a Midtjylland a Laziót: a dánok hazai pályán 5-1-re nyertek. Az olaszok most otthon vehetnek ezért revansot. Az UEFA Európa Liga F csoportjában egyébként nagyon szoros az állás: mind a négy együttesnek öt pontja van, amelyet két döntetlennel, egy győzelemmel és egy vereséggel szereztek.

A meccset lengyel játékvezetők irányítják.

Csütörtökön az RTL+-on 18:30-tól élőben közvetítjük a PSV Eindhoven – Arsenal, majd 21 órától a Manchester United – Sheriff Tiraspol mérkőzéseket az UEFA Európa Ligából, emellett az RTL Most+-on is élőben nézhetnek másik nyolc találkozót. A meccsek lefújása után pedig érkezik az RTL+-ra a játéknap összefoglalója a legszebb és legizgalmasabb pillanatokkal. Szurkoljanak velünk ezúttal is!

A képek forrása: uefa.com

#UEFA#Sport

Címlapról ajánljuk