UEFA

Nem bírt egymással a Real Betis és az AS Roma

rtl.hurtl.hu

2022. október 14. 16:13

Döntetlent játszott a Real Betis és az AS Roma; az Arsenal a Bodø/Glimtet, a Fenerbahçe a Larnacát győzte le, a Freiburg kiütötte a Nantes-ot, a Feyenoord és a Midtjylland pedig ikszelt – avagy ez történt az UEFA Európa Liga negyedik fordulójában az általunk közvetített, 18:45-kor kezdődött mérkőzéseken.

Real Betis Balompié – AS Roma: 1-1

A hárompontos AS Roma az addig százszázalékos teljesítménnyel álló, csoportelső Real Betis otthonába látogatott az UEFA Európa Liga negyedik fordulójában. A két csapat a harmadik játéknapon már megmérkőzött egymással, akkor a Betis idegenben 2-1-re legyőzte az olaszokat. Ezúttal azonban nem vitte el egyik együttes sem a három pontot: 1-1-es döntetlent értek el a felek.

Az 52 472 néző előtt játszott mérkőzés első góljára a 34. percig kellett várni. Canales a tizenhatoson kívülről eleresztett egy lövést, ami megpattant, majd Rui Patricio kapus mellett védhetetlenül a hálóban kötött ki. A vendégek válasza az 53. percben érkezett, amikor Camara pontos átadása után Belotti közvetlen közelről az üres kapuba gurított. Több találat már nem esett, így az 1-1-es döntetlen azt jelenti, hogy négy játéknap után a három győzelemmel és egy döntetlennel álló tízpontos Betis vezeti az UEFA Európa Liga C csoportját, mögötte a hétpontos Ludogorets áll, a Romának négy, a Helsinkinek pedig egy pontja van.

Az RTL Most+ felületén 18:45-től az alábbi mérkőzésekkel vártuk élőben Önöket:

Bodø/Glimt – Arsenal: 0-1

Egygólos győzelmet aratott az Arsenal Norvégiában. Az egyetlen találat viszonylag korán, a 24. percben esett Saka révén. Az UEFA Európa Liga A csoportját így a hibátlan Arsenal vezeti, második a PSV Eindhoven hét ponttal, harmadik a négypontos Bodø/Glimt, míg a Zürich továbbra is pont nélkül áll.

AEK Larnaca – Fenerbahçe: 1-2

Idegenben nyert 2-1-re Szalai Attila együttese a Larnaca ellen az UEFA Európa Liga B csoportjában. Az első vendéggólt a 16. percben szerezte Joao Pedro, és bár a hazaiak Trickovski révén az 52. percben büntetőből még egyenlítettek, a Fener játékosa, Batshuayi a 80. percben szintén tizenegyest lőhetett, és mivel ő sem hibázott, a török csapat vihette haza a három pontot. A 84. percben Garcia megkapta a második sárga lapját, így a ciprusiak emberhátrányban fejezték be a találkozót. A tabellát a tízpontos Fenerbahçe vezeti a szintén tízpontos Rennes előtt, a Larnaca három ponttal a harmadik, a Dinamo Kijev pedig még nem szerzett pontot.

Nantes – Freiburg: 0-4

Sima meccsen 4-0-ra győzött a Freiburg a Nantes vendégeként. A gólokat Kubler a 26.; Gregoritsch a 71.; Schade a 82. és Jeong Woo-Yeong a 87. percben szerezte. Az UEFA Európa Liga G csoportját a maximális pontszámmal álló Freiburg vezeti, a Quarabag a második hét ponttal, őket a hárompontos Nantes és az egypontos Olimpiakosz Pireusz követi.

Feyenoord – Midtjylland: 2-2

Hasonlóan a harmadik fordulóhoz, most is 2-2-es döntetlent játszottak egymással a felek az UEFA Európa Liga F csoportjában. A hazaiaknál Timber és Hancko, a vendégeknél Martinez és Szvjatcsenko talált be. Nehéz elképzelni ennél kiegyenlítettebb csoportot: mindegyik csapat egy győzelemmel, egy vereséggel és két döntetlennel, valamint az ezért kapott öt-öt ponttal áll.

Október 20-án, csütörtökön sem maradnak foci nélkül, ha az RTL+-ra kapcsolnak! Ugyanis, bár hivatalos forduló nem lesz, de az angol királynő búcsúztatása miatt a második játéknapról elhalasztott Arsenal – PSV Eindhoven mérkőzést ekkor pótolják, amit 18:45-től élőben közvetítünk. Szurkoljanak velünk!

A képek forrása: uefa.com

#UEFA#Sport

Címlapról ajánljuk