UEFA

Egygólos Manchester United-siker az Omonia ellen

rtl.hurtl.hu

2022. október 7. 14:12

Szoros mérkőzésen maradt alul Lang Ádám csapata a Manchester Uniteddel szemben az UEFA Európa Liga csoportkörének harmadik fordulójában. Az Eindhoven kiütötte a Zürichet, a Sturm Graz és a Lazio nem bírt egymással, az Union Berlin emberhátrányban is nyert, a Monaco legyőzte a Trabzonsport. Nézzük, milyen eredmények születtek a 18:45-kor kezdődött meccseken!

Egygólos Manchester United-siker az Omonia ellen

Omonia Nicosia FC – Manchester United: 2-3

Ciprusra, a nyeretlen Omoniához látogatott a Manchester United az UEFA Európa Liga csoportkörének harmadik játéknapján.

A vezetést Lang Ádám együttese szerezte meg a 34. percben egy kontrát követő akcióból. Hárman törhettek a United kapuja felé, végül Ansarifard kapott egy remek passzt Brunótól, és gyönyörű mozdulattal a felső léc alá bombázott. Bár lesgyanús volt a helyzet, a visszajátszásból kiderült, hogy nem volt les, a játékvezetők jogosan adták meg a találatot. Az egyenlítésre egészen az 53. percig kellett várni. Rashford a saját térfeléről kapott pontos átadással iramodhatott meg, kicselezte védőjét, és szépen befejezte a támadást. A vendégcsapat a 63. percben vette át a vezetést Martial révén, aki a tizenhatos vonaláról talált a háló bal alsó sarkába. A 84. percben pedig már 3-1 volt az állás, miután Rashford megszerezte második gólját: Cristiano Ronaldo passza után már csak az üres kapuba kellett gurítania. A házigazdák azonban nem adták fel, és alig egy perccel később szépítettek: Panagiotou egy szép támadást követően 3-2-re módosította az állást, beállítva ezzel a végeredményt.

Az E csoportot a három győzelemmel és kilenc ponttal álló Real Sociedad vezeti (miután 2-0-ra megverte a Sheriff Tiraspolt), második a Manchester United hat ponttal, a Sheriffnek három, míg az Omoniának továbbra is nulla pontja van.

Egygólos Manchester United-siker az Omonia ellen

Csütörtökön 18:45-től az RTL Most+ felületén is négy mérkőzést közvetítettünk élőben az UEFA Európa Ligából. Ezeken az alábbi eredmények születtek:

Zürich – PSV Eindhoven: 1-5

Idegenben mért súlyos vereséget a PSV Eindhoven a Zürichre az az UEFA Európa Liga A csoportjában. A félidőre már 4-0-ra vezetett a vendégcsapat, Vertessen 10. és 15., valamint Gakpo 21. és Simons 35. percben szerzett góljainak köszönhetően, majd az 55. percben Gakpo duplázott, megszerezve a PSV ötödik találatát. A svájciaknál Okita a 87.  percben talált be, beállítva az 5-1-es végeredményt. A csoportot így a két találkozója alatt veretlen Arsenal vezeti, mögötte áll a négypontos Bodø/Glimt és a szintén kétmeccses Eindhoven, míg a Zürich nulla ponttal az utolsó.

Sturm Graz – Lazio: 0-0

Gólt nem, ám egy piros lapot hozott a Graz és a Lazio összecsapása: a 81. percben Gazibegovic buktatás miatt megkapta második figyelmeztetését, így a hazai együttes végül emberhátrányban fejezte be a mérkőzést. Az UEFA Európa Liga F csoportjában így mind a négy csapatnak négy pontja van, három forduló után így még teljesen nyitott a továbbjutás kérdése.

Malmö – Union Berlin: 0-1

Idegenben és emberhátrányban is nyerni tudott Schäfer András együttese a Malmö ellen. A játékvezető pont a magyar válogatott középpályást állította ki lerántásért az első félidő hosszabbításában, Becker révén mégis a berliniek szerezték meg a vezetést a 68. percben, és mivel a svéd csapat nem tudott betalálni, az eredmény már nem változott, az Union elvitte a három pontot Malmöből. Az UEFA Európa Liga D csoportját a Royale Union SG vezeti százszázalékos teljesítménnyel, második a Braga hat ponttal, az Union Berlinnek három, míg a Malmönek nulla pontja van.

Monaco – Trabzonspor: 3-1  

Az UEFA Európa Liga H csoportjában csapott össze a két ellenfél. A Gomez kiállítása miatt a 11. perctől emberelőnyben játszó Monaco három góljából kettőt Ben Yedder szerezte, az elsőt a 14. percben, a másodikat az első játékrész hosszabbításában büntetőből. Disasi az 55. percben háromgólosra növelte a hazaiak előnyét, a szépítő találatot Bakasetas a 72. percben lőtte. A tabellát a Ferencváros vezeti, mögötte a Monacónak is hat pontja van. Őket a Trabzonspor és a Crvena zvezda követi három-három ponttal.

Csütörtökön máris itt a negyedik forduló! 18:30-tól az RTL+-on élőben közvetítjük a Real Betis – AS Roma, 21 órától pedig a Manchester United – Omonia Nicosia mérkőzéseket az UEFA Európa Ligából, így érdemes lesz velünk tartani a következő játéknapon is! Emellett természetesen – ahogy már megszokhatták – az RTL Most+ felületén is élőben követhetnek majd nyolc összecsapást.

A képek forrása: uefa.com

#UEFA#Sport#manchester united#omonia#gól#összefoglaló

Címlapról ajánljuk