UEFA

Lang Ádámék fogadják a Manchester Unitedet

rtl.hurtl.hu

2022. október 4. 12:50

Villámgyorsan eltelt a háromhetes válogatott szünet, és máris folytatódik az UEFA Európa Liga a csoportkör harmadik fordulójával! Csütörtökön 18:30-tól összesen tíz találkozóval várjuk Önöket élőben az RTL+-on és prémium online felületünkön, az RTL Most+-on. Az RTL+-on először élőben közvetítjük az Omonia Nicosia FC – Manchester United mérkőzést Lang Ádámmal és Cristiano Ronaldóval, majd 21 órától jön az AS Roma – Real Betis összecsapás, végül napi összefoglalónk következik a játéknap legszebb és legizgalmasabb pillanataival. Tartsanak velünk!

Lang Ádámék fogadják a Manchester Unitedet

Először összefoglaljuk, mivel készülünk Önöknek a 18:45-kor kezdődő találkozókon!

Omonia Nicosia FC – Manchester United: október 6. csütörtök, 18:30; RTL+

Lang Ádám magyar válogatott hátvéd klubja látja vendégül a Manchester Unitedet az UEFA Európa Liga csoportkörében. A két együttes még soha nem mérkőzött meg egymással, sőt, az angol csapat még ciprusi ellenfél ellen sem játszott soha.

A házigazdáknak nem sikerült az eddigi két forduló során pontot szerezniük, miután az első játéknapon hazai pályán 3-0-ra kikaptak a Sheriff Tiraspoltól, majd idegenben 2-1-re a Real Sociedadtól.

Csütörtöki ellenfelük eddigi eredményei felemásak: az első fordulóban az Old Traffordon 1-0-ra megverte őket egy tizenegyesgóllal a Real Sociedad, a szeptember 15-i második játéknapon viszont idegenben nyertek 2-0-ra a Sheriff Tiraspol ellen – a második találat Cristiano Ronaldo nevéhez fűződik, aki büntetőből szerezte meg első UEFA Európa Liga gólját.

Az angolok így jelenleg három pontjukkal csupán másodikak az E csoportban, amelyet a Real Sociedad vezet hat ponttal. Harmadik a Sheriff Tiraspol (szintén három ponttal), a sort pedig az Omonia zárja.

A hazaiaknál mindenki hadra fogható, a Unitednél Maguire és Williams sérült, Greenwood pedig továbbra is inaktív.

Az összecsapást a majdnem 23 ezer fős nicosiai GSP Stadiumban rendezik. A meccsen João Pinheiro portugál játékvezető bíráskodik, akinek segítői honfitársai, Bruno Jesus és Luciano Maia lesznek.

Csütörtökön 18:45-től az RTL Most+ felületén is négy mérkőzést közvetítünk élőben az UEFA Európa Ligából:

Sturm Graz – Lazio: október 6. csütörtök, 18:45; RTL Most+

Osztrák-olasz összecsapás következik az UEFA Európa Liga F csoportjában, ahol a tabella harmadik és negyedik helyezettje találkozik egymással. Mindkét együttes 3-3 ponttal áll (egyébként a csoportot vezető Feyenoordnak és a második Midtjyllandnak is ennyi pontja van), és mindketten egy-egy győzelemmel és vereséggel kezdték a csoportkört.

A csütörtöki mérkőzésen francia játékvezetők működnek közre.

Malmö – Union Berlin: október 6. csütörtök, 18:45; RTL Most+

Malmöbe látogat a német Union Berlin az UEFA Európa Liga csoportkörének harmadik fordulójában. Schäfer András csapata nem kezdte jól az őszi szezont a nemzetközi porondon, hiszen a berliniek eddig két vereséggel a D csoport harmadik helyén állnak. Viszont a házigazda svédeknek sem sikerült még pontot szereznie, így itt a remek lehetőség, hogy a magyar játékos klubja megkezdje a pontgyűjtést. Török bírók vezetik az összecsapást.

Monaco – Trabzonspor: október 6. csütörtök, 18:45; RTL Most+  

Az UEFA Európa Liga H csoportjában a török Trabzonspor a Monaco otthonába látogat. Mindkét csapat három ponttal áll a tabellán, az eddigi két fordulóban egyszer győztek és egyszer veszítettek – mindkettejüket a Ferencváros verte meg, és mindketten a Crvena zvezda ellen nyertek. A találkozón grúz bírói négyes fújja a sípot.

Zürich – PSV Eindhoven: október 6. csütörtök, 18:45; RTL Most+

A házigazda Zürich eddig két vereséggel áll az UEFA Európa Liga A csoportjában, miután az Arsenaltól és a Bodø/Glimtól is kikapott 2-1-re. Mivel az Arsenal – PSV Eindhoven találkozó elmaradt a második fordulóban, így a hollandok csupán egy mérkőzést játszottak eddig, amin 1-1-es döntetlent értek el a Bodø/Glimt ellen, így egy ponttal harmadikok a tabellán. A meccset skót játékvezetők irányítják.

Csütörtökön 18:30-tól Omonia Nicosia FC – Manchester United, 21 órától AS Roma – Real Betis UEFA Európa Liga-mérkőzések élőben az RTL+-on! Emellett további nyolc találkozót szintén élőben követhetnek az RTL Most+ felületén is. Az összecsapások után pedig tartsanak velünk napi összefoglalónkkal, amelyet az RTL+-on nézhetnek meg közvetlenül a 21 órási meccsek lefújása után.

A képek forrása: uefa.com; facebook.com/EuropaLeague

#UEFA#Sport#Lang Ádám#manchester united

Címlapról ajánljuk