UEFA

A Manchester United otthonában nyert a Real Sociedad

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 9. 17:26

Az UEFA Európa Liga csoportkörének első fordulójában 21 órától a Manchester United és a Real Sociedad csapott össze. A hazai pályán játszó angolok nem bírtak spanyol ellenfelükkel, 1-0-ás vereséget szenvedtek. 

A Manchester United otthonában nyert a Real Sociedad

Az alábbiakban összefoglaljuk Önöknek, milyen eredmények születtek a 21 órakor kezdődött mérkőzéseken, amelyeket az RTL+-on és az RTL Most+-on láthattak élőben!

Manchester United – Real Sociedad: 0-1

A Cristiano Ronaldóval felálló hazaiaknak nem sikerült győzelemmel indítaniuk a 2022/23-as UEFA Európa Liga csoportkört. Az E csoportban lejátszott találkozón mindösszesen egyetlen gól született, ám az vendégoldalon, így némi meglepetésre a spanyolok örülhettek a lefújás után.

Az Old Traffordon rendezett összecsapás egy perces gyászszünettel kezdődött az elhunyt brit királynő, II. Erzsébet emlékére.

A Manchester United a 35.percben megszerezhette volna a vezetést, ám Cristiano Ronaldo fejesgólját végül les miatt nem adták meg. Sokáig nem bírtak egymással a felek, a gólra is a második félidőig, egészen az 59. percig kellett várni. Ekkor büntetőhöz jutott a Real Sociedad, Lisandro Martinez ugyanis a tizenhatoson belül kézzel ért a labdába. A tizenegyest Brais Mendez végezte el, és bár a kapus jó irányba mozdult, hárítani nem tudott. Az eredmény már nem változott, így a spanyolok három ponttal utazhattak haza Angliából. Az E csoportot jelenleg a Sheriff Tiraspol vezeti, miután 3-0-ra legyőzte az Omonia Nicosiát, második a Real Sociedad szintén 3 ponttal, harmadik a Manchester United, és negyedik a ciprusi együttes.

A Manchester United otthonában nyert a Real Sociedad

Csütörtökön 21 órától az RTL Most+ online platformunkon az alábbi négy találkozót közvetítettük élőben az UEFA Európa Ligából:

Freiburg – Qarabag: 2-1

Három gólt hozott a német Freiburg és az azeri Qarabag összecsapása az UEFA Európa Liga G csoportjában. A házigazdák a 15. percben már 2-0-ra vezettek, miután a 7. percben Grifo büntetőből megszerezte a vezetést, majd Doan is betalált. A vendégek szépítő gólját Vesovic lőtte a 39. percben. A csoportot a Nantes vezeti, mögötte szintén 3 ponttal áll a Freiburg, majd az Olimpiakosz Pireusz és a Qarabag következik.

Crvena zvezda – Monaco: 0-1

Idegenben nyert a Monaco az UEFA Európa Liga H csoportjában. Az összecsapás egyetlen gólja tizenegyesből született, Embolo lőtte a 74. percben. A csoport élén így a Ferencváros áll a Trabzonspor felett aratott győzelmének köszönhetően, második a Monaco, utánuk következik a Trabzonspor és a Crvena zvezda.

Lazio – Feyenoord: 4-2  

Az UEFA Európa Liga F csoportjában gólgazdag mérkőzésen szerezték meg a házigazdák a három pontot. Már a 4. percben vezetett a Lazio Luis Alberto találatával, majd a 15. percben Felipe Anderson, a 28.-ban pedig Vecino is betalált, 3-0-ra módosítva az állást. A 63. percben Vecino duplázott, amivel már 4-0 volt a hazaiaknak. A Feyenoord azonban nem adta fel: Gimenez 69. perces büntetőjével megszerezte az első gólját, majd ugyanő a 88. percben belőtte csapata és saját maga második találatát is, beállítva a 4-2-es végeredményt. A csoportot így a Lazio vezeti, második a Sturm Graz, őket követi a Midtjylland és a Feyenoord.

Nantes – Olimpiakosz Pireusz: 2-1

2-1-re nyert hazai pályán a Nantes az Olimpiakosz Pireusz ellen a UEFA Európa Liga G csoportjában. Mostafa Mohamed lőtte a hazaiak első találatát a 32. percben, majd Moutoussamy 50. perces öngóljának köszönhetően kiegyenlített a görög csapat. A győzelmet végül a hosszabbításban szerezte meg a francia együttes: Guessand a 93. percben állította be a 2-1-es végeredményt.

A következő fordulóban sem maradnak minőségi foci nélkül, ha minket választanak, ugyanis csütörtökön 18:30-tól a Sheriff Tiraspol – Manchester United, 21 órától pedig az AS Roma - Helsinki UEFA Európa Liga összecsapást nézhetik meg élőben az RTL+-on! Emellett további nyolc találkozót szintén élőben követhetnek az RTL Most+ felületén is. 

A képek forrása: uefa.com

#UEFA#Sport#manchester united#real sociedad

Címlapról ajánljuk