UEFA

RB Leipzig – Atalanta: 1-1

rtl.hurtl.hu

2022. április 8. 15:09

Csütörtökön 18:45-től a három magyar válogatott játékost is a soraiban tudó RB Leipzig fogadta az Atalantát az UEFA Európa Liga negyeddöntőjének első mérkőzésén; illetve az UEFA Konferencia Ligában a Feyenoord és a Slavia Praha is összecsapott. Nézzük, milyen eredmények születtek!

RB Leipzig – Atalanta: 1-1

Nem bírtak egymással a felek a Leipzig és az Atalanta összecsapásán. Az UEFA Európa Liga negyeddöntőjének Lipcsében rendezett odavágóján Gulácsi Péter és Willi Orbán a kezdőben kapott helyet, míg Szoboszlai Dominik a 73. percben állt be csereként.

A vendégek szerezték meg a vezetést, Muriel a 17. percben baloldalról indulva befelé cselezte magát, majd egy hatalmas, bombaerős lövéssel kipókhálózta a jobb felső sarkot, Gulácsinak esélye sem volt védeni. A 24. percben megvolt a németeknek az esélye az egyenlítésre, Andre Silva az ötösön belül fordult kapura, de lövése a bal kapufát találta el. Az 58. percben büntetőhöz jutott a Leipzig: Nkunku lábait akasztották össze a tizenhatoson belül. A VAR segítségével visszanézték az esetet, de a videóbírózás után is maradt az eredeti ítélet. Andre Silva állt oda, hogy elvégezze a tizenegyest, de Juan Musso bravúrral hárított, sőt, a kipattanót is kivédte. Azonban nem sokáig örülhettek az Atalanta szurkolói, ugyanis még ugyanabban a percben mégiscsak kiegyenlített a hazai csapat. A beívelt labdára Orbán és Zappacosta rajtolt rá, végül utóbbi ért bele olyan szerencsétlenül, hogy tisztázás helyett saját kapujába juttatta azt.

A találkozón több gól már nem esett, így maradt az 1-1-es végeredmény. Folytatás jövő csütörtökön Bergamóban; a mérkőzést az RTL+ 18:30-tól élőben közvetíti!

Az RTL Most+ felületén élőben követhették az egyetlen 18:45-kor kezdődő meccset is:

Feyenoord – Slavia Praha: 3-3

Gólgazdagra sikerült a Feyenoord és a Slavia Praha összecsapása. Sinisterra már a 10. percben megszerezte a hazaiaknak a vezetést, amire Olayinka a 41. percben válaszolt. Fordulás után Sor góljával már a vendégeknél volt az előny, de nem sokáig: Senesi találatának köszönhetően máris 2-2 volt a mérkőzés állása. A hajrában még két gól esett: Kokcu a 86. percben ismét a Feyenoordot juttatta vezetéshez, a rendes játékidő hosszabbításának 5. percében pedig Traore beállította a 3-3-as végeredményt.

Még semmi nem dőlt tehát el, a jövő csütörtöki visszavágó teljesen nyílt, mindkét csapat továbbjuthat az UEFA Európa Konferencia Liga elődöntőjébe.

Ne feledjék, a foci jövő héten is folytatódik, hiszen jönnek a negyeddöntők visszavágói! Atalanta – RB Leipzig és AS Roma - Bodø/Glimt mérkőzések csütörtökön 18:30-tól és 21 órától élőben az RTL+-on! Emellett prémium online platformunkon, az RTL Most+ felületén további öt találkozót is élőben követhetnek majd.

A képek forrása: uefa.com

#UEFA#Sport#rb leipzig#atalanta

Címlapról ajánljuk