UEFA

Öt gól, Napoli-siker

rtl.hurtl.hu

2021. december 10. 12:45

A Napoli izgalmas mérkőzésen győzte le a Leicestert, az AS Roma és a Szpartak Moszkva megnyerte csoportját, a Real Sociedad sima meccsen intézte el a PSV Eindhovent, a Monaco viszont nem bírt a Sturm Grazcal. Eldőlt, ki jut tovább a februárban rajtoló egyenes kieséses szakaszba és ki búcsúzik a további kupaküzdelmektől az UEFA Európa Ligában és az UEFA Európa Konferencia Ligában.

Napoli - Leicester City: 3-2

Gólgazdag mérkőzésen győzte le a házigazda Napoli a Leicestert – méghozzá úgy, hogy az összecsapáson született öt találatból négy az első félidőben, a 33. percig bezárólag esett.

Alig négy perccel a kezdő sípszó után már örülhettek a hazai drukkerek: Ounas kérte, majd szelídítette meg a labdát a tizenhatoson belül, és két hátvéden, valamint a hálóőrön „keresztül” a kapu bal alsó sarkába gurított. A 24. percben érkezett a következő találat, egy csodaszép támadás végén Petagna tálalt Elmas elé, aki nem hibázott. Nem sokáig maradt azonban kétgólos az előny, három perccel később máris szépített a Leicester: Maddison szabadrúgása ott pattogott a házigazdák kapuja előtt, végül Evans elé került, aki bebombázta. 2-1. A 33. percben pedig az egyenlítő találat is megszületett. Szintén egy szabadrúgásból indult az akció, amit ugyan a védők még kifejeltek, ám pont Dewsbury-Hall elé, aki kapásból a hálóba tüzelt.

A második félidő egyetlen találata az 53. percben esett. Di Lorenzo egészen a jobboldali alapvonalig vitte a labdát, majd beadta középre, Elmas pedig ismét jó helyen volt: megszerezte saját maga második, csapata harmadik – és mint később kiderült – győzelmet jelentő gólját.

Sikerének köszönhetően a Napoli az UEFA Európa Liga C csoportjának második helyén végzett, ami azt jelenti, hogy az EL nyolcaddöntőjének rájátszásába jutott, míg a Leicester az UEFA Európa Konferencia Liga rájátszásában folytathatja. A tabella élén a Szpartak Moszkva végzett, ő az EL nyolcaddöntőjében lép majd pályára februárban; a Legia Varsó pedig kiesett.

18:45-től négy mérkőzést közvetítettünk élőben az RTL Most+ felületén is. Az UEFA Európa Ligában az első három helyezett folytathatja az egyenes kieséses szakaszban, míg az UEFA Európa Konferencia Ligában az első kettő jut tovább. Az alábbi eredmények születtek:

CSZKA Szófia - AS Roma: 2-3

Az AS Roma a CSZKA Szófia ellen elért győzelmének köszönhetően az első helyen végzett az UEFA Európa Konferencia Liga C csoportjában. Az olaszok gólgyártását Abraham kezdte, Mayoral folytatta, majd Abraham második találatával 3-0 ra módosult az állás. És bár a hazaiak a mérkőzés végén hajráztak egy nagyot (Catakovic a 75., Wildschut a 93. percben talált be), egyenlíteni már nem tudtak. A csoport végeredménye: 1. AS Roma; 2. Bodø/Glimt; 3. Zorja Luhanszk; 4. CSZKA Szófia.

Real Sociedad - PSV Eindhoven: 3-0

Sima győzelmet arattak a vendéglátók Oyarzabal két góljának és Sorloth hosszabbításos találatának köszönhetően. Így az UEFA Európa Liga B csoportjának végeredménye a következő: 1. Monaco; 2. Real Sociedad; 3. PSV Eindhoven; 4. Sturm Graz.

Legia Varsó - Szpartak Moszkva: 0-1

Bakajev 17. perces góljával győzött idegenben a Szpartak Moszkva, ezzel megnyerte az UEFA Európa Liga C csoportját, a szintén 10 pontos Napoli előtt. A végeredmény: 1. Szpartak Moszkva; 2. Napoli; 3. Leicester; 4. Legia Varsó.

Sturm Graz - AS Monaco: 1-1

A Monaco már biztos csoportgyőztesként látogatott a Sturm Graz otthonába. A hazaiak szerezték meg a vezetést Jantscher büntetőjének köszönhetően, erre Volland válaszolt, beállítva az 1-1-es végeredményt. Az UEFA Európa Liga B csoportjának végeredménye: 1. Monaco; 2. Real Sociedad; 3. PSV Eindhoven; 4. Sturm Graz.

Az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga csoportküzdelmei a végéhez értek, folytatás februárban az egyenes kieséses szakasszal. Tartsanak velünk akkor is!

 

A képek forrása: uefa.com

#UEFA#napoli#leicester

Címlapról ajánljuk