UEFA

A továbbjutás a tét a Tottenham számára

rtl.hurtl.hu

2021. december 8. 8:00

Végre megtudjuk, kik jutnak tovább az egyenes kieséses szakaszba az UEFA Európa Ligában és az UEFA Európa Konferencia Ligában, és kik búcsúznak a további küzdelmektől. Az utolsó forduló 21 órás meccsei közül ismét ötöt közvetítünk élőben az RTL+-on és az RTL Most+-on: megmutatjuk többek között a Tottenham és a Rennes összecsapását, a Lazio Galatasaray elleni küzdelmét vagy a Celtic és a Real Betis harcát. 23:15-kor kezdődő összefoglalónkban pedig megnézhetik a játéknap legszebb és legérdekesebb pillanatait is.

Tottenham - Rennes

A Tottenham számára életbevágó a csütörtöki mérkőzés, hiszen pontosan ugyanannyi, 7 ponttal áll az UEFA Európa Konferencia Liga G csoport tabellájának második helyén, mint a mögötte lévő Vitesse. Vele ellentétben a Rennes-nek már tétnélküli az összecsapás: az első öt fordulóban már bebiztosította helyét a Konferencia Liga legjobb 16 csapata között.

A Tottenham a legutóbbi, ötödik játéknapon némi meglepetésre 2-1-es vereséget szenvedett a Mura otthonában, míg a Rennes 3-3-at játszott a Vitesse ellen. Hazai pályán az angolok remek formát nyújtanak idén ősszel, hiszen eddigi két otthon lejátszott mérkőzésükből kettőt behúztak, így talán joggal bízhatnak a harmadik sikerben is. Két győzelmük mellé azonban társul két idegenbeli vereség és egy döntetlen. A Rennes viszont eddig veretlen a csoportkörben, ráadásul három nyertes meccséből kettőt vendégként ért el.

A két együttes legutóbb az első fordulóban, még szeptemberben találkozott egymással, akkor nem bírtak egymással: 2-2-es döntetlen született.

A vendéglátóktól Romero combsérülés, Sessegnon piros lapos eltiltás miatt hagyja ki a találkozót, míg a franciáknál Gelin térd-, Tait pedig csípősérülés miatt nem lép pályára csütörtökön.

A mérkőzést a 62 ezres londoni Tottenham Hotspur Stadiumban rendezik a román Horatiu Fesnic játékvezető irányításával, akinek két segítője Valentin Avram és Alexandru Cerei lesz.

 

21 órától az RTL Most+ felületén is négy mérkőzést közvetítünk élőben az UEFA Európa Ligából és az UEFA Európa Konferencia Ligából. Íme!

Lazio - Galatasaray

Mind a Laziónak, mind a Galatasaraynak megvan az esélye, hogy első helyen végezzen, és ezáltal egyenesen a legjobb 16 közé jusson az UEFA Európa Liga E csoportjából. A házigazdáknak ehhez az kell, hogy elkerüljék csütörtökön a vereséget, a vendégeknek viszont győzniük kell a csoportelsőséghez. Az egymás elleni első meccsükön a török csapat nyert 1-0-ra. A sípot a találkozón spanyol bírói gárda fújja majd.

Celtic - Real Betis

Nem maradt már nyitott kérdés az UEFA Európa Liga G csoportjában. A Leverkusen végzett az első helyen, a Betis lett a második három pont hátránnyal, őt követi a Celtic. A csütörtöki ellenfelek – amelyek első összecsapásán a Betis hazai pályán 4-3-ra nyert – célja az lehet, hogy győzelemmel búcsúztassa az őszi szezont. A mérkőzést lengyel játékvezetők irányítják.

Braga - Crvena zvezda

Az első hely a tét az UEFA Európa Liga kifejezetten szoros F csoportjában. A vendégek vezetik 10 ponttal a tabellát, mögöttük csupán egy ponttal van lemaradva a Braga. Ezen felül a harmadik Midtjylland is ott lohol a nyomukban 8 pontjával – ráadásul a dánok a már biztos kieső Ludogorec ellen lépnek pályára. Így tehát győzelmi kényszerben játszik mind a Braga, mind a Crvena zvezda. Az első mérkőzésen a szerb csapat 2-1-re nyert. Az összecsapást olasz bírók vezetik.

Vitesse - Mura

Az UEFA Európa Konferencia Liga G csoportjában a negyedik helyezett Mura látogat a harmadik Vitesséhez. A hétpontos házigazdák számára a továbbjutás a tét, bár a sorsuk függ a Tottenham - Rennes összecsapás eredményétől is. Jelenleg csupán a rosszabb gólkülönbségük miatt szorultak a Tottenham mögé, így ha sok góllal tudnák csütörtökön legyőzni a már biztosan búcsúzó muraszombati csapatot, nagyban javítanának az esélyeiken. A mérkőzésen szlovák játékvezetők működnek közre.

Napoli - Leicester City és Tottenham - Rennes UEFA Európa Liga és UEFA Európa Konferencia Liga-mérkőzések csütörtökön 18:30-tól és 21 órától élőben az RTL+-on! Az összecsapások után, 23:15-től a hatodik játéknap legszebb és legizgalmasabb jeleneteit is megnézhetik összefoglalónkban. Emellett további 8 találkozót élőben követhetnek az RTL Most+-on is. Tartsanak velünk!

 

A képek forrása: uefa.com

#UEFA#Rennes#Sport

Címlapról ajánljuk