UEFA

Nagy a tét a Leicester és a Napoli összecsapásán

rtl.hurtl.hu

2021. december 7. 14:40

Csütörtökön minden eldől. Az UEFA Európa Ligában és az UEFA Európa Konferencia Ligában hajrájához érkeztek a csoportküzdelmek, az utolsó fordulót követően megtudjuk, kik jutnak tovább az egyenes kieséses szakaszba. A hatodik játéknapról ismét összesen 10 összecsapást élvezhetnek élőben az RTL+-on és az RTL Most+-on, 18:30-tól pályára lép többek között a Napoli és a Leicester, az AS Roma, a Legia Varsó, a Real Sociedad és a PSV Eindhoven is. 23:15-től összefoglalónkban pedig megnézhetik a nap legszebb és legérdekesebb pillanatait is.

Napoli - Leicester City

Csupa nyitott kérdés az UEFA Európa Liga C csoportja. Az élen jelenleg a nyolcpontos Leicester áll, aki a hétpontos, tabellaharmadik Napolihoz látogat. Aki nyer, az már biztosan folytathatja tavasszal az egyenes kieséses szakaszban, a másik meccs végeredményétől függetlenül. Amennyiben az angolok győznek idegenben, vagy a csoport mindkét mérkőzése döntetlen lesz, úgy nincs több kérdés, szépen bemasíroznak az első helyen az EL nyolcaddöntőjébe. Ha az olaszok nyernek és a Szpartak Moszkva nem viszi el a három pontot Varsóból, akkor a Napoli végez a csoport élén.

A Leicesternek két győzelme, egy veresége és két döntetlenje van az eddigi öt fordulóban, a Napoli mérlege pedig szintén két siker, valamint két vereség és egy döntetlen. A csapatok egymással az első játéknapon találkoztak, akkor Perez és Barnes góljaival, valamint Osimhen duplájával 2-2 lett a végeredmény.

Nem kevés hiányzója van a Napolinak, nem lép pályára csütörtökön Anguissa (ágyék-), Insigne (vádli-), Koulibaly (vádli-), Lobotka (izom-), Osimhen (arcsérülés), Manolas (gyomorproblémák) és Zanoli (betegség). A Leicesternél Fofana lábtörés, Justin térd- és Pereira combsérülés miatt hagyja ki a találkozót.

A meccset a majd’ 55 000 fő befogadóképességű nápolyi Diego Armando Maradona stadionban rendezik, Antonio Mateu Lahoz spanyol játékvezető irányításával, akinek segítői honfitársai, Pau Cebrián Devís és Roberto del Palomar lesznek. És hogy ki jut tovább? 18:30-tól kiderül az RTL+-on!

Négy mérkőzést közvetítünk 18:45-től élőben az RTL Most+ felületén is az UEFA Európa Ligából és az UEFA Európa Konferencia Ligából. Lássuk!

CSKA Szófia - AS Roma

Az UEFA Európa Konferencia Liga C csoportjának már csak egyetlen – ám annál fontosabb – eldöntendő kérdése maradt: a jelenleg 11 pontos Bodø/Glimt vagy a 10 pontos AS Roma végez az első helyen. Az már biztos, hogy az olaszok csütörtöki ellenfele, a CSKA Szófia (hasonlóan a csoport negyedik résztvevőjéhez, a Zorja Luhanszkhoz) nem juthat be az egyenes kiesés szakaszba, mivel az eddigi öt fordulóban mindössze egyetlen pontot gyűjtött be. A két csapat első találkozóján sima, 5-1-es győzelmet aratott a Roma. A sípot a meccsen skót bírói gárda fújja majd.

Real Sociedad - PSV Eindhoven

A második és a harmadik hely sorsa az együttesek csütörtöki összecsapásának a tétje. A nyolcpontos Eindhoven a hatpontos Real Sociedadhoz látogat az EL B csoportjában, a nyertes az UEFA Európa Ligában, a vesztes az UEFA Európa Konferencia Ligában folytatja. Az első fordulóban csaptak össze legutóbb a csapatok, akkor 2-2-es döntetlen született. A most csütörtöki ki-ki mérkőzést német játékvezetők irányítják.

Legia Varsó - Szpartak Moszkva

Az UEFA Európa Liga C csoportjában még nem dőlt el semmi. A Szpartak Moszkva eddig megszerzett 7 pontjával a második a tabellán, a Legia Varsó mindössze egy ponttal lemaradva tőle a negyedik. Legutóbb a lengyelek idegenben 1-0-ra győztek az oroszok ellen. Mivel teljesen nyitott a továbbjutás kérdése, és még mindkét csapatnak van esélye, nagy izgalmak várhatók! Szlovén bírók vezetik az összecsapást.

Sturm Graz - AS Monaco

Igazi tétje egyik együttes számára sincs a találkozónak, hiszen a Monaco a mostani forduló eredményétől függetlenül már bejutott a nyolcaddöntőbe, miután megnyerte az UEFA Európa Liga B csoportját; a Sturm Graznak pedig már nincs esélye továbbjutni. Azonban nem kétséges, hogy mindkét csapat győzelemmel szeretne búcsúzni az őszi szezontól, így mindent megtesznek majd a győzelemért! A szeptember 16-i, első összecsapásukon a Monaco 1-0-ra megverte a graziakat. A meccsen svéd játékvezetők működnek közre.

Napoli - Leicester City és Tottenham - Rennes UEFA Európa Liga és UEFA Európa Konferencia Liga-mérkőzések csütörtökön 18:30-tól és 21 órától élőben az RTL+-on! Az összecsapások után, 23:15-től a hatodik játéknap legszebb és legizgalmasabb jeleneteit is megnézhetik összefoglalónkban. Emellett további 8 találkozót élőben követhetnek az RTL Most+-on is. Tartsanak velünk!

A képek forrása: uefa.com

#UEFA#Leicester City#napoli#Sport

Címlapról ajánljuk