UEFA

Nem bírt egymással a Lazio és a Marseille, kiütötték a Romát

rtl.hurtl.hu

2021. október 22. 16:30

Élesedik a harc az UEFA Európa Ligában és az UEFA Európa Konferencia Ligában. A csoportküzdelmek fele már lezajlott, a harmadik fordulóban meglepetés eredmények is születtek. Nézzük hát!

 

Lazio – Marseille: 0-0

Gólnélküli döntetlent hozott az RTL+ első, 18:30-as találkozója az UEFA Európa Liga harmadik fordulójából. Az E csoport második és harmadik helyezettje mérkőzött meg egymással, és mivel 1-1 pontot sikerült bezsebelniük, valamint a csoport másik mérkőzésén a Galatasaray 1-0-ra legyőzte a Lokomotív Moszkvát, így - ami a tabella állását illeti - maradt minden a régiben.

Az első nagy helyzet a 33. percben a Lazio előtt adódott, amikor Luiz Felipe bólintott kapura, de a vendégek kapusa egy szép mozdulattal még ki tudta ütni a labdát. Az ezt követő szöglet utáni kavarodásban is megvolt az olaszok esélye a gólszerzésre, ám a labda végül a háló mellé csorgott. A 40. percben a Marseille-nek adódott lehetősége, ám Ünder szép egyéni megmozdulását követő lövését Strakosha kapus reflexmozdulattal hárítani tudta.

 Az 58. percben Immobile révén a Lazio megszerezte a vezetést – ám a gólt VAR ellenőrzés után les miatt nem adták meg. Alig 10 perccel ezután a Marseille hatalmas védelmi hibáját próbálta kihasználni a hazai csapat, ismét Immobile próbálkozhatott, lövése azonban a felső kapufán csattant.

Az összecsapáson ugyan adódtak még kisebb-nagyobb helyzetek, ám találat ezekből sem született, így maradt a 0-0-ás döntetlen.

 

 

18:45-től az RTL Most+ felületén is négy mérkőzést közvetítettünk élőben. Ezeken az alábbi eredmények születtek:

Real Betis – Leverkusen: 1-1

Ha már döntetlenekről esett szó, a Betis és a Leverkusen se bírt egymással. A mérkőzés egészen a 75. percig nem hozott gólt, ám ekkor Iglesias büntetőből megszerezte a hazaiak vezető találatát. A Leverkusen viszont nem adta fel, Andrich a 82. percben kiegyenlített, beállítva ezzel az 1-1-es végeredményt. Az UEFA Európa Liga G csoportjában így továbbra is nyílt az első helyért folyó küzdelem, hiszen mind a Leverkusen, mind a Betis 7-7 ponttal áll.

 

Fenerbahçe – Antwerp: 2-2

És ezzel még mindig nincs vége a döntetleneknek! A Szalai Attilával felálló hazai együttesnek nem indult jól az összecsapás, hiszen Samatta már a 2. percben meglőtte a vendégek első gólját. Nem sokáig maradt azonban a 0-1, Valencia a 21. percben kiegyenlített, majd kicsivel később a vezetést is megszerezhette volna csapatának, ám tizenegyest hibázott. Az első félidő hajrájában azonban javította botlását: újabb büntetőhöz jutott a Fenerbahçe, és Valencia ezúttal gólra is váltotta a lehetőséget. Az Antwerp ugyan Gerkens révén a 62. percben még kiegyenlített, de fordítani már nem tudott, maradt a 2-2-es végeredmény, aminek köszönhetően mindkét csapat 1-1 ponttal gazdagodott az UEFA Európa Liga D csoportjában.

 

Bodø/Glimt - AS Roma: 6-1

Amire senki nem számított: a Bodø/Glimt kiütötte a sokkal esélyesebbnek tartott AS Romát az UEFA Európa Konferencia Liga C csoportjában - ezzel át is vezette a vezetést a tabellán.

Az első félidő 8. percében Botheim szerezte a hazaiak első gólját, majd a 20.-ban Berg a másodikat. Erre Perez révén még válaszolni tudott az olasz csapat, így 2-1-es állással vonulhattak félidőre a felek.

A második játékrészben azonban nem kegyelmeztek a norvégok: Botheim az 52. percben duplázott, Solbakken 71. és 80., valamint Pellegrino 78. percben szerzett találataival beállította a 6-1-es végeredményt a házigazda.

 

 

Vitesse - Tottenham Hotspur: 1-0

A forduló másik meglepetése szintén az UEFA Európa Konferencia Ligában esett: a hollandok 1-0-ra legyőzték a Tottenhamet. Wittek a 78. percben szerezte a győztes gólt, amivel a Vitesse átvette a G csoport második helyét, míg az angolok visszacsúsztak a harmadikra.

Az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga két hét múlva, november 4-én folytatódik, amikor ismét 10 mérkőzést láthatnak élőben az RTL+ és az RTL Most+ felületein. Tartsanak velünk akkor is!

A képek forrása: uefa.com

#UEFA#gólösszefoglaló#Sport

Címlapról ajánljuk