UEFA

Lazio-Marseille élőben az RTL+-on!

rtl.hurtl.hu

2021. október 20. 10:01

A válogatott szünet után a harmadik fordulóval folytatódik az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga. Csütörtökön ismét tíz mérkőzést tűzünk műsorra 18:30-tól és 21 órától az RTL+-on és az RTL Most+-on, majd ahogy azt már megszokhatták, 23:15-kor következik az összefoglaló a játéknap legszebb pillanataival

 

Az RTL+ 18:30-kor kezdődő mérkőzésén a Lazio csap össze a Marseille-jel, míg online platformunkon 18:45-től láthatják többek között akár a Leverkusent, a Fenerbahçét, az AS Romát vagy a Tottenhamet is.

Lazio – Marseille

Az UEFA Európa Liga E csoportjának második és harmadik helyezettje mérkőzik meg csütörtökön a római Stadio Olimpicóban (érdekesség, hogy ez a stadion a nagy városi rivális AS Roma otthona is egyben). Az eddigi két fordulóban a házigazdák mérlege egy vereség és egy győzelem - szeptember 16-án a csoportot vezető Galatasaray-tól kaptak ki 1-0-ra, míg a második játéknapon a Lokomotív Moszkvát verték 2-0 arányban. A Marseille neve mellett egyelőre két döntetlen áll, először a moszkvaiakkal játszottak 1-1-et, majd a török csapattal ikszeltek, azon a mérkőzésen nem született gól.

Az együttesek egymás régi ismerősei: sokszor csaptak már össze, az UEFA Európa Ligában viszont csak kétszer, méghozzá a 2018-as szezonban. Akkor mindkétszer a Lazio nyert, először idegenben 3-1-re, majd hazai pályán 2-1-re. 

A Laziónak ez a kilencedik UEFA Európa Liga csoportkörös szereplése, ami rekordot jelent (a PSV Eindhovennek és a Rapid Wiennek van még ugyanennyi); a Marseille pedig a PSV Eindhoven, a Crvena zvezda és a Celtic mellett a negyedik olyan klub, amely korábbi BEK/BL győztesként bejutott az idei kiírásba.

A csütörtöki összecsapáson német játékvezetők bíráskodnak, Deniz Aytekin segítői Christian Dietz és Dominik Schaal lesz.

 

 

18:45-től az RTL Most+ felületén is négy mérkőzést közvetítünk élőben. Lássuk, ezúttal kik csapnak össze egymással!

Real Betis – Leverkusen

Az UEFA Európa Liga G csoportjában két, eddig hibátlanul muzsikáló hatpontos csapat találkozik. A hazaiak az első fordulóban 4-3-ra verték a Celticet, majd 3-1-re a Ferencvárost; a Leverkusen 2-1-re győzött magyar; 4-0-ra pedig skót riválisa ellen. A két együttes először találkozik egymással UEFA által rendezett eseményen; a meccset lengyel bírói gárda vezeti.

Fenerbahçe – Antwerp

A belga Antwerpet fogadja az UEFA Európa Liga D csoportjában Szalai Attila csapata. Bár a magyar válogatott védőt a hírek szerint spanyol sztárcsapatok is figyelik (az Atlético Madrid és a Sevilla is érdeklődik iránta), de az biztos, hogy ezen a meccsen még a török együttes színeiben láthatjuk. Ami a nemzetközi szereplését illeti, a Fenerbahçénak nem indult túl jól a szezon, hiszen egyelőre egy döntetlen (1-1 a Frankfurt ellen) és egy vereség (3-0 az Olympiakosz Pireusztól) áll a neve mellett. Az így megszerezett egy pont viszont még mindig több, mint amennyi az Antwerpnek van: a belga csapat mindkét eddigi összecsapását elvesztette, 2-1-re kapott ki a görögöktől és 1-0-ra a Frankfurttól. A sípot orosz bíró fújja majd.

Bodø/Glimt - AS Roma

Az UEFA Európa Konferencia Liga C csoportjában a listavezető, hatpontos AS Roma látogat Norvégiába, a négy ponttal második helyezett Bodø/Glimt otthonába. Az olasz együttes mindkét eddigi mérkőzése igencsak gólgazdagra sikeredett: az első fordulóban a CSZKA Szófiát győzte le 5-1-re, a másodikban pedig a Zorja Luhanszkot 3-0-ra. Ellenfele az első meccsén 3-1-re megverte az ukránokat, majd gólnélküli döntetlent játszott a bolgárokkal. A csütörtöki találkozón török játékvezetők működnek majd közre.

Vitesse - Tottenham Hotspur

A négypontos Tottenham látogat a hárompontos Vitesséhez az UEFA Európa Konferencia Liga G csoportjában. Az angolok egy döntetlennel (2-2 a Rennes ellen) és egy győzelemmel (5-1 a Mura ellen) állnak eddig, míg holland vendéglátóik a Mura elleni 2-0-ás sikerrel kezdtek, ám utána hazai pályán kikaptak a Rennes-től 2-1-re.

Az összecsapást német bírók irányítják.

 

Lazio - Marseille és Napoli - Legia Varsó UEFA Európa Liga-mérkőzés csütörtökön 18:30-tól és 21 órától élőben az RTL+-on; 23:15-től pedig következik az összefoglaló a harmadik játéknap legszebb és legizgalmasabb jeleneteivel! Illetve azt se feledjék, hogy további 8 találkozót az RTL Most+-on követhetnek élőben. Tartsanak velünk!

 

A képek forrása: uefa.com

#UEFA#RTL Most+#lazio#marseille#élő#foci#Sport#meccs

Címlapról ajánljuk