UEFA

A Napoli először vagy a Legia Varsó harmadszor?

rtl.hurtl.hu

2021. október 20. 15:32

A válogatott szünet után a harmadik játéknappal folytatódik az UEFA Európa Liga. Csütörtökön 21 órától öt mérkőzést közvetítünk élőben az RTL+-on és az RTL Most+-on, majd 23:15-kor következik az összefoglaló a forduló legszebb pillanataival.

Az RTL+ 21 órakor kezdődő mérkőzésén az olasz Napoli fogadja a lengyel Legia Varsót az UEFA Európa Ligában. Az RTL Most+-on pedig megnézhetik élőben többek között azt is, mit játszik a PSV Eindhoven, a Monaco, a West Ham United, az Olympiacos vagy éppen a Galatasaray.

 

 

Napoli - Legia Varsó

1 pont vs. 6 pont. A tabella élén álló látogat a harmadik otthonába az UEFA Európa Liga C csoportjának csütörtöki összecsapásán. Vajon a Napoli rá tud lépni a győzelem útjára, avagy a varsóiak zsinórban harmadik sikerüket is bezsebelik? Netán mindkét csapat 1-1 ponttal gazdagodik majd?

A házigazdák neve mellett eddig csupán egy pont áll, miután az első fordulóban a Leicester ellen 2-2-es döntetlent értek el, a második játéknapon pedig kikaptak 3-2-re a Szpartak Moszkvától (érdekesség, hogy a Napoli játékosa, Eljif Elmas az utóbbi mérkőzésen megszerezte az UEFA Európa Liga történelmének leggyorsabb gólját, miután alig 12,6(!) másodperccel a kezdő sípszó után már betalált a hálóba).

A Legia Varsó két kevés gólos meccsen szerzett győzelmének köszönhetően (mind a Szpartak Moszkvát, mind a Leicestert 1-0-ra múlta felül) vezeti a csoportot.

A két együttes hivatalos UEFA-mérkőzésen csupán a 2015-ös Európa Liga csoportkörében találkozott egymással, akkor mindkét találkozón az olaszok örülhettek: egyszer 2-0-ra, egyszer pedig 5-2-re verték meg lengyel ellenfelüket.

A Diego Maradonáról elnevezett majdnem 55 000 fős befogadóképességű stadionban rendezett meccset spanyol bírók vezetik, Carlos del Cerro Grande munkáját Pau Cebrián Devís és Roberto Alonso Fernández segíti majd.

 

 

21 órától az RTL Most+ felületén is élőben közvetítünk négy mérkőzést. Nézzük, kiket láthatnak, ha minket választanak!

 

PSV Eindhoven - AS Monaco

Kiegyenlített mérleggel rendelkező két csapat találkozik egymással a B csoportban: mind a tabellaelső Eindhoven, mind a második Monaco eddig egyszer győzött és egyszer ikszelt az idei UEFA Európa Liga csoportkörében – mindkét csapat a Real Sociedad ellen ért el döntetlent, és a Sturm Grazot tudta megverni. Vajon egymás ellen mire mennek majd…? A találkozón olasz játékvezetők fújják a sípot.

West Ham United FC - Genk

Az eddig hibátlan West Ham fogadja a Genket az UEFA Európa Liga H csoportjában. Az angolok mind a Dinamo Zagrebet, mind a Rapid Wient 2-0-ra győzték le az első és a második fordulóban. A bécsieket a Genk is meg tudta ugyan verni 1-0-ra, ám utána a zágrábiaktól hazai pályán 3-0-ra kikaptak, így jelenleg 3 ponttal a csoport harmadik helyén állnak. Az összecsapást litván bírók vezetik.

Eintracht Frankfurt - Olympiacos

Az első hely megszerzése a tét az UEFA Európa Liga D csoportjának mérkőzésén. A görög vendégcsapat az Antwerp és Fenerbahçe ellen elért sikerének köszönhetően hat ponttal vezeti a tabellát, míg a Frankfurt a Fenerrel csak ikszelni tudott, így eddig négy pontot zsebelt be. A németországi összecsapást portugál bírók dirigálják majd.

Lokomotív Moszkva – Galatasaray

Osztrák játékvezetők irányításával csapnak össze a felek Moszkvában. A házigazdák nem vettek igazán fényes rajtot, hiszen a Marseille ellen elért 1-1-es döntetlenjüket követően a Lazio vendégeként 2-0-ra alulmaradtak. Ugyan a Marseille-jel a Galatasaray is ikszelt, ám mivel a római csapatot 1-0-ra legyőzték, így négy pontjukkal vezetik az UEFA Európa Liga E csoportját.

 

Lazio - Marseille és Napoli - Legia Varsó UEFA Európa Liga-mérkőzés csütörtökön 18:30-tól és 21 órától élőben az RTL+-on; 23:15-től pedig következik az összefoglaló a harmadik játéknap legszebb és legizgalmasabb jeleneteivel! Valamint azt se felejtsék, hogy további 8 találkozót az RTL Most+-on követhetnek élőben. Tartsanak velünk!

 

A képek forrása: uefa.com; facebook.com/EuropaLeague

#UEFA#Sport

Címlapról ajánljuk