UEFA

Idegenbeli siker: Celtic - Leverkusen 0-4

rtl.hurtl.hu

2021. október 1. 15:00

Az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga második fordulója is sok gólt és érdekes összecsapásokat hozott. Összefoglaltuk, milyen eredmények születtek az RTL+-on és az RTL Most+-on közvetített, 21 órakor kezdődött találkozókon. Lássuk hát!

Celtic FC - Bayer 04 Leverkusen: 0-4

Sok gólt, ám kissé egyoldalú mérkőzést hozott az RTL+-on 21 órától élőben közvetített összecsapás. Az UEFA Európa Liga G csoportjában a skót csapat 55 ezer néző előtt szenvedett otthon nagyarányú vereséget.  A vendégek először a 25. percben találtak be, egy védelmi hibát követően Hincapie góljával lett 0-1 az állás. 10 perccel később megduplázta előnyét a német együttes, Paulinho beadását Wirtz váltotta gólra, míg a harmadik találatot Alario szerezte kezezés miatti büntetőből az 58. percben. Az utolsó gól már a hosszabbítás 4. percében esett, Adli pókhálózta ki iszonyatos erejű lövésével a hálót. A Leverkusen így két győzelem után a tabella élén áll, a Celtic viszont továbbra sem tudta megszerezni első pontját.

 

Az RTL Most+ felületén 21 órától szintén négy összecsapást láthattak élőben az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga második játéknapjáról, ezeken az alábbi eredmények születtek:

S.S. Lazio - FC Lokomotiv Moszkva: 2-0

A mérkőzés már az első félidőben eldőlt Basic 13. és Patric 38. percben szerzett találatainak köszönhetően. A hárompontos házigazdák így a Galatasaray mögött a másodikak az UEFA Európa Liga E csoportjában, míg a moszkvaiak az első fordulóban elért döntetlenjükkel szerzett egy ponttal a tabella utolsó helyén állnak.
 

 

Tottenham Hotspur - NS Mura: 5-1

Az UEFA Európa Konferencia Liga G csoportjának csütörtöki mérkőzésén a Tottenham 5-1-re győzött. Esélyt sem adtak muraszombati ellenfelüknek: a 8. percre már 2-0 volt az állás (Alli büntetőből talált be, ezt követte Lo Celso gólja), és bár Kous az 53. percben szépített, Kane mesterhármasának köszönhetően eldőlt a meccs. A Murának továbbra sincs pontja, a Tottenham a szintén négypontos Rennes előtt vezeti a tabellát.

 

Olympique de Marseille - Galatasaray A.Ş.: 0-0

Gólnélküli döntetlent hozott az UEFA Európa Liga E csoportjának csütörtök esti francia-török összecsapása. Így a Galatasaraynak négy pontja van (aminek köszönhetően vezeti a csoportot), a Marseille pedig két ponttal a harmadik a tabellán.

 

West Ham United FC - SK Rapid Wien: 2-0

Egy gól az első, egy gól a második félidőben - röviden így lehetne összefoglalni a találkozót. Rice 29. perces találatával megalapozta, Benrahma 94. perces lövésével bebiztosította győzelmét a West Ham, amely az UEFA Európa Liga H csoportjának első helyén áll, míg a bécsiek továbbra is pont nélkül foglalják el a tabella utolsó helyét.
 

Az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga második játéknapja is tartogatott tehát fordulatos mérkőzéseket és izgalmas pillanatokat. Folytatás a válogatott szünet után, október 21-én, amikor is újabb 10 összecsapást láthatnak élőben az RTL+ és az RTL Most+ felületén. Tartsanak velünk akkor is!

 

A képek forrása: uefa.com

#UEFA#rtl#RTL Klub#celtic#leverkusen#Sport

Címlapról ajánljuk