Tudomány-Tech

Mark Zuckerberg az Apple-nek: Basszátok meg!

rtl.hurtl.hu

2024. július 30. 17:30

Mark Zuckerberget egy visszafogott zseniként ismerte meg a világ.

A 24.hu írta meg az Engadged cikke alapján, hogy a Meta visszafogott vezetőjeként ismert Mark Zuckerberg eddig kevéssé ismert arcát mutatta meg. Nemrégiben az Nvidia vezetőjével, Jensen Huanggal beszélgetett a Siggraph konferencián, itt mutatta meg, hogy nem csak finomkodni tud, ha a szavakról van szó.

Mindkét cég élen jár a mesterséges intelligencia fejlesztésében, a beszélgetés egy pontján a szoftverek terjesztése került szóba. Zuckerberg elmondta, hogy amennyit segítettek a mobilplatformok a technológia kezdeti terjesztésében, most inkább hátráltatják azt, mivel nehéz a konkurenseik által fejlesztett rendszerekre alkalmazásokat készíteni.

Amíg nem voltak mobilok, Zuckerberg szerint a Microsoft dominált, és bár ma több androidos mobil van a piacon, az Apple vezeti ezt a korszakot. A milliárdos ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a következő korszak ismét a nyitott ökoszisztémákról fog szólni.

Mark Zuckerberg szerint az alkalmazásaik meghatározzák majd a jövőben az emberek kommunikációját, ám ehhez az kell, hogy az Apple és a Google ne korlátozza őket. Az Apple App Store-jára célozva elmondta, hogy az évek során rengeteg dolgot próbált felépíteni, amikre többször is elutasító választ kapott a platformszolgáltatótól.

Basszátok meg!

– mondta Zuckerberg, aki később nevetve elnézést kért, de mint mondta, ha a zárt ökoszisztémákra terelődik a szó, egyszerűen nem tudja türtőztetni magát.

Nyitókép: Jason Henry/Bloomberg via Getty Images

#Tudomány-Tech#mark zuckerberg#apple#meta

Címlapról ajánljuk