Tudomány-Tech

A magyarok nézik a legtöbb pornót szexuális örömszerzés céljából

rtl.hurtl.hu

2024. július 23. 18:16

Egy új kutatás szerint nálunk kisebb az aránya azoknak, akik az önfelfedezés, vagy a szexuális kielégülés hiánya, esetleg fantáziájuk kielégítése miatt fordulnak a pornóhoz.

A világ 42 országában az emberek leginkább saját szexuális örömszerzés céljából néznek pornót, tekintet nélkül nemre, országra vagy szexuális orientációra – Magyarországon pedig a legnagyobb az ő arányuk, írja a Qubit a Duisburg-Esseni Egyetem kutatása alapján.

A motivációs lista legalján a stressz vagy az unalom elűzése állt. Koós Mónika, a kutatás egyik vezetője azt írta: „Nem is csoda, hogy ez a legkevésbé elterjedt indok a használatra: korábbi kutatásokból tudjuk, hogy amikor valamilyen viselkedést megküzdésként (coping) használunk, növeljük az esélyét a problémás viselkedés kialakulásának – jelen példában a kompulzív pornográfiahasználatnak”.

A több mint 75 ezer válaszadó segítségével elvégzett kutatásból az látszik, hogy az egyes országokon belüli motivációs minták nagyon hasonlók, de különbözik a motiváltság mértéke. A férfiak minden típusú motivációban magasabb pontszámot értek el, mint a nők és a nemi kisebbségek – egyetlen kivétellel, ez pedig az önfelfedezés volt. Ezt a leggyakrabban a nemi kisebbséghez tartozó válaszadók említették, második helyen pedig a nők.

Nyitókép: Pixabay

#Tudomány-Tech#pornó#magyar#felmérés#szex#örömszerzés#kutatás#felfedezés#fantázia

Címlapról ajánljuk