Tudomány-Tech

Új kihívót kapott a Google, biztonságos szövegszerkesztővel állt elő egy versenytársa

rtl.hurtl.hu

2024. július 3. 17:01

A Google Dokumentumok adatvédelmet előtérbe helyező alternatívája ingyen válik elérhetővé.

Új konkurenciát kap a Google Dokumentumok: a kihívó a biztonságos levelezőrendszeréről ismert Proton, amely a hwsw.hu cikke szerint az adatvédelmet előtérbe helyező dokumentumszerkesztővel állt elő.

Az ismert formátumokat – köztük a .docx-et – is támogató Proton Docs-t főleg az egészségügy, a média, a pénzügyek és a jog területén dolgozó vállalkozások és magánszemélyek számára ajánlja a cég. Itt is lehetőséget kapnak a felhasználók arra, hogy másoknak is lehetővé tegyék a dokumentumok megtekintését, szerkesztését vagy megjegyzések beszúrását, ennek azonban feltétele, hogy a meghívottak is rendelkezzenek Proton-fiókkal.

A Proton Docs-ért nem kell fizetni, a Proton Drive tárhelyszolgáltatás ingyenes szintjén válik elérhetővé a következő napok során, először webre és asztali számítógépekre optimalizálva, de a cég nem titkolja, hogy minden olyan funkciót be fog építeni, ami a Google szolgáltatását is jellemzi. Ezen felül minden dokumentumot, billentyűleütést és kurzormozgatást titkosítva továbbítanak a végpontok között, és a felhasználói adatokat sem használja fel a cég más célra.

Nyitókép: Rawpixel

#Tudomány-Tech#google#proton#adatvédelem#szövegszerkesztő

Címlapról ajánljuk