Tudomány-Tech

Mutatunk pár képet, tuti nem ismeri fel, ki a valódi szépség és kit alkotott a mesterséges intelligencia

Balogh Veronika FlóraBalogh Veronika Flóra

2024. június 12. 15:06

A legújabb és talán legfurcsább szépségversenyre a világ minden szegletéből beneveztek azok a technikai guruk, akik mesterséges intelligenciával alkotott modelljeikkel szeretnék megszerezni a Miss AI címet.

A versenyzőknek nincs fizikai, valós alakjuk, csak a közösségi médiában, azon belül is elsősorban az Instagramon léteznek gyönyörű, fiatal nők fotorealisztikus képeinek formájában – alkotóik mindezt a készen kapható és szabadalmaztatott AI-technológia kombinációjával hozták létre.

A virtuális résztvevők közül többen már a verseny előtt is aktívak voltak a közösségi médiában. Nemcsak képeken, de videókban is megjelennek, a mozgáson túl olykor meg is szólalnak.

Több mint 1500 jelentkezőből választotta ki a zsűri azt a 10 versenyzőt, akik közül az első helyezett ötezer dolláros fődíjjal lesz majd gazdagabb – pontosabban a kreátora, természetesen.

Kvízünkkel most bárki kipróbálhatja, hogy mennyire könnyű, vagy éppen nehéz különbséget tenni a valódi modellek és a mesterséges intelligencia által generált szépségek között.


Nyitókép: Pexels

#Tudomány-Tech#ai#mesterséges intelligencia#modell#szépség#szépségverseny#Kvíz

Címlapról ajánljuk