Tudomány-Tech

Elon Musk nekiment az Apple-nek, betiltaná az iPhone-okat a cégeinél

rtl.hurtl.hu

2024. június 11. 13:20

A milliárdos az X-en akadt ki az Apple legújabb funkciója miatt.

Elon Musk betiltaná az iPhone-okat a cégeinél, mivel szerinte az Apple új funkciói, különösen a ChatGPT integrációja, állítása szerint „hátborzongató kémprogramokat tartalmaznak”.

Az Apple nemrég mutatta be új operációs rendszereit, amelyek jelentős újításokat hoznak a mesterséges intelligencia rendszerszintű integrálásában, beleértve a Siri fejlesztését és a ChatGPT beépítését. Az OpenAI chatbotja csak kérésre aktiválódik, alapvetően az Apple saját nyelvi modelljei működnek az új rendszerekben, de a ChatGPT hasznos lehet bizonyos helyzetekben.

Musk, aki több nagyvállalat tulajdonosa, a bemutató után a saját platformján posztolt arról, hogy problémásnak tartja a ChatGPT integrációját. Azt mondta, hogy ha az Apple integrálja az OpenAI technológiáját rendszerszinten, akkor az Apple eszközei be lesznek tiltva a cégeinél. Továbbá Musk javasolta, hogy a cégek bejáratánál ellenőrizzék a vendégek telefonjait, és ha valaki iPhone-t használ, azt Faraday-kalitkába helyezzék, hogy megakadályozzák a készülék kommunikációját a mobilhálózatokkal és a wifi-hálózatokkal.

Elon Musk életéről az RTL+-on nézhetnek meg dokumentumfilmet

Nyitókép: MTI/EPA/Alexander Becer

#Tudomány-Tech#elon musk#cég#apple#iphone

Címlapról ajánljuk