Tudomány-Tech

Elveszett a telefonja? Ezzel az új módszerrel megtalálhatja

rtl.hurtl.hu

2024. június 4. 17:51

Az új készülékkeresővel internetkapcsolat nélküli Android-eszközöket is meg lehet majd találni.

Hamarosan a magyar Android-felhasználók is igénybe vehetik a Google új eszközkereső-szolgáltatását – írta a 24.hu

A vállalat új rendszere áprilisban indult el, előnye pedig, hogy internetkapcsolat nélkül is képes az eszközök helyének meghatározására. A módszer lényege, hogy a többi eszköz segítségével határolják be a keresett készüléket; ehhez pedig több mint egymilliárd, Android 9-et vagy újabbat futtató eszköz működik közre. Az telefonok ugyanis a Bluetooth Low Energy (BLE) megoldást használva állandóan jelet bocsátanak ki, folyamatosan közvetítve a kütyü azonosítóját.

A tavaly ősszel debütált a Pixel 8 és a Pixel 8 Pro okostelefonok esetében pedig akkor is látható lesz a mobil helyzete, ha a készülékek ki vannak kapcsolva, vagy lemerült az akkumulátoruk. (A többi telefonnál erre nem lesz lehetőség, vagy csak később.)

A Google június első hétvégéjén e-mailben elkezdte kiértesíteni a magyar felhasználókat az új készülékkereső rövid időn belül esedékes indulásáról.

„A Készülékkeresővel jelenleg akkor tudja meghatározni eszközei helyét, ha csatlakoznak az internethez. Az új Készülékkereső-hálózattal akár offline állapotú eszközeit is megkeresheti majd. Emellett a Gyors párosítást használó kompatibilis tartozékokat is meg tudja majd keresni, amikor nem csatlakoznak az eszközéhez. Ilyen tartozékok például a kompatibilis fülhallgatók és fejhallgatók, valamint a pénztárcákra, kulcsokra vagy kerékpárokra rögzíthető követőeszközök is” – olvasható a vállalat levelében.

Ha valaki nem szeretne a lehetőséggel élni, ki is kapcsolathatja azt. 

Nyitókép: Pixabay

#Tudomány-Tech#mobiltelefon#google#kereső#internet

Címlapról ajánljuk