Tudomány-Tech

Hamarosan fontos hírt kapnak a mastercardosok

rtl.hurtl.hu

2024. június 3. 12:34

Az új rendszer minden eddiginél gyorsabban dolgozza fel a tranzakciós adatokat, új csalási mintákra figyelmeztet, és képes megvédeni a jövőbeni tranzakciókat az új fenyegetésekkel szemben.

A Mastercard bejelentette, hogy generatív mesterséges intelligencia segítségével jelentősen felgyorsítja a veszélyeztetett kártyák felderítését. A csalók által ellopott bankkártya-adatok gyakran a dark webre kerülnek, ahol további visszaélésekre használják őket.

Az új technológiával a Mastercard hatékonyabban képes megjósolni a kompromittált kártyák adatait, lehetővé téve a bankok számára, hogy gyorsabban letilthassák azokat – írja a HVG.

Az új rendszer minden eddiginél gyorsabban dolgozza fel a tranzakciós adatokat, új csalási mintákra figyelmeztet, és képes megvédeni a jövőbeni tranzakciókat az új fenyegetésekkel szemben. A fejlesztések révén megduplázódik a kompromittált kártyák felderítési aránya, akár 200 százalékkal csökken a hamis pozitív eredmények száma és 300 százalékkal gyorsul a veszélyeztetett kereskedők azonosítása.

Ennek köszönhetően a Mastercard pontosabban és gyorsabban tudja figyelmeztetni a bankokat a veszélyeztetett kártyákról, amelyek letilthatók és újak bocsáthatók ki helyettük – teszik hozzá. A kompromittált kártyákkal végzett tranzakciók folyamatos nyomon követése révén csökkennek a csalások és növekszik a kiberbiztonság, ami erősíti a bizalmat a Mastercard rendszerei iránt.

Nyitókép (illusztráció): Pexels

#Tudomány-Tech#MasterCard#változás#ai#mesterséges intelligencia

Címlapról ajánljuk