Tudomány-Tech

Ha ilyen tévéje van, akkor veszélyben lehet – magyarok is érintettek lehetnek

rtl.hurtl.hu

2024. április 30. 9:10

Jogosulatlanul férhetnek hozzá az LG tévékhez.

A Bitdefender biztonsági kutatói felfedezték, hogy közel százezer LG okostévé lehet sebezhető rosszindulatú támadásoknak kitett, írja a Bleeping Computer alapján a HVG.

A WebOS-es LG tévéknél többféle sebezhetőséget fedeztek fel, amelyek által jogosulatlan hozzáférést tesznek lehetővé és parancsokat futtathatnak rajtuk a támadók.

A hibák ezeket a rendszereket érintik:

  • webOS 4.9.7 – 5.30.40 (LG43UM7000PLA)
  • webOS 04.50.51 – 5.5.0 (OLED55CXPUA)
  • webOS 0.36.50 – 6.3.3-442 (OLED48C1PUB)
  • webOS 03.33.85 – 7.3.1-43 (OLED55A23LA)

Összesen négy sebezhetőséget azonosítottak, és Magyarországon is lehetnek érintett tévék. Az LG már kiadta a biztonsági frissítéseket az érintett készülékekre, viszont az okostévék sebezhetősége hálózaton lévő más eszközökbe is behatolást tesz lehetővé, és akár botnetként is fel tudják ezeket használni a támadók.

Cikkünk megjelenése után az LG a következő állásfoglalást küldte szerkesztőségünknek: „A biztonság kiemelt fontosságú az LG számára, vállalatunk pedig már minden országban elérhetővé tette a szükséges frissítéseket. Megerősítjük, hogy a kiadott frissítés telepítése után egyik LG okostelevízió sem lesz többé veszélyeztetett. Minden érintett felhasználót arra biztatunk, hogy telepítse a legújabb szoftverfrissítéseket, és javasoljuk, hogy kapcsolják be az automatikus szoftverfrissítéseket televízióikon.”

Nyitókép (illusztráció): Pexels

#Tudomány-Tech#lg#tévé#Okostévé#biztonsági rés

Címlapról ajánljuk