Tudomány-Tech

Miért lett szomorú és öreg a Duolingo app ikonja?

rtl.hurtl.hu

2024. április 12. 16:17

A Duolingo mosolygos baglya egyik napról a másikra szomorú, ráncos és öreg lett. Mutatjuk, miért változott meg a népszerű nyelvtanuló app ikonja, és hogyan tudja visszacserélni. 

A Duolingo az egyik legnépszerűbb nyelvtanulásra szolgáló weboldal és mobilalkalmazás, amely számos nyelvhez kínál ingyenes tanfolyamot. Akik használják az appot, azok felfigyelhettek egy furcsaságra az elmúlt héten, ami a legutóbbi frissítéssel jött be.

Az app ikonjául szolgáló zöld, mosolygós bagoly rejtélyes módon, egyik napról a másikra szomorú, ráncos és öreg lett.

Már a Google alkalmazásboltjában is az új ikon tűnik fel. A The Sun cikke szerint most kíváncsi felhasználók tömegei próbálják kitalálni, miért cserélhették le a Duolingo ikonját. A vállalat nem árulta el, hogy pontosan mi áll a változtatás hátterében, de azért a korábbiak fényében lehet sejteni, miért tették. Sokan úgy vélik, hogy 

ez egyfajta marketingfogás lehet, amivel az alkalmazás megnyitására és letöltésére ösztönzik az embereket. 

Azért sem elrugaszkodott ezt gondolni, mert a cég korábban is próbálkozott hasonlóval. Tavaly a mosolygós baglyot „olvadóra” cserélték, ami egy ideiglenes figyelemfelkeltő frissítés volt, ez alapján vélhetően a mostani is napokon belül helyreáll. Manuálisan ezt viszont csak a Duolingo előfizetői és a Streak Society tagjai tudják visszaállítani, sajnos a többi felhasználónak várnia kell.

Nyitókép (illusztráció): Nikolas Kokovlis / NurPhoto via Getty Images

#Tudomány-Tech#duolingo#nyelvtanfolyam#nyelvtanulás#ikon#frissítés#változtatás

Címlapról ajánljuk