Tudomány-Tech

Megvizsgálták a rejtélyes japán „sellőmúmiát”, a tudósok is megdöbbentek az eredményen

rtl.hurtl.hu

2024. április 8. 8:14

Röntgennel és CT-vel vizsgálták meg a rejtélyes japán „sellőmúmiát”, hogy kiderítsék, mi is az valójában. 

Több mint száz évvel ezelőtt egy igen különleges lény múmiájával tért haza egy amerikai tengerész Japánból. Egy pici, sellőszerű lény maradványaival, amit az Ohio állambeli Clark Megyei Történelmi Társaságnak adományozott Springfield városában.

A majdnem harminc centiméteres sellőnek rémisztő, emberszerű feje volt, amit ősz szőr borított, kezei ijesztő karmokban végződnek, a lábai helyén pedig uszony található.

A rejtély megfejtésére tavaly ősszel átfogó vizsgálat alá vetették a múmiát a Northern Kentucky Egyetem hallgatói, akik megröntgenezték és CT-vel is megvizsgálták, rengetek képek készítve a lényről, és az eredmény a beszámolók szerint megdöbbentetett a tudósokat.


Kiderült, hogy lény legalább három különböző állatból lesz összeállítva, amiket a belsejében található farudak és fémek tartanak össze, és gyapottal van kitömve. A lény feje és felsőteste egy majomé, ami egy lefejezett hal testéhez varrtak oda, míg a karmokban végződő karról azt gondolták, hogy egy gyík, feltehetően egy komodói sárkányé, esetleg krokodilé

A lényt ezután az ohiói Cincinnati Állatkert, valamint a Kentucky állambeli Newport Aquarium szakértő vizsgálták meg, és ennek eredményei szerint a „sellőmúmia” állkapcsa egy kőhalból, vagy egy ördöghalból származik, míg karmos keze egy teknősből – írta a The Sun.

Nyitókép: Facebook / Clark County Historical Society at the Heritage Center 

#Tudomány-Tech#sellőmúmia#japán#egyesült államok

Címlapról ajánljuk