Tudomány-Tech

Így néznek ki az első AI műsorvezetők

Balogh Veronika FlóraBalogh Veronika Flóra

2024. április 2. 12:21

Thaiföldön bemutatkozott az első mesterséges intelligenciával generált műsorvezető, aki a kora délutáni híreket osztja meg a televízió nézőivel.

A thaiföldi Nation TV osztotta meg honlapján a hírt, amiben bemutatták a csatorna új műsorvezetőjét, a mesterséges intelligencia generálta Natchát, aki kora délután két híradós adást is vezet.

Apirawee Pichayadecha, a Nation TV ügyvezető igazgatója emlékeztetett:

Az AI technológiát már számos vállalkozásban és iparágban alkalmazzák, beleértve a televíziót és a tömegmédiát is. A kínai és indiai hírügynökségek aktívan használják a mesterséges intelligenciát az adatelemzésben, így gyors és pontos híradást biztosítanak. Mi most a mesterséges intelligenciát felhasználva növeltük híradós kapacitásunkat.

Az igazgató arról is beszélt, hogy a virtuális bemondó könnyíti a riporterek munkáját, így pontosabb és részletesebb riportokat tudnak készíteni. Emellett a csatorna arra is törekszik, hogy az állomás márkanagyköveteként használja Natchát, illetve a hamarosan szintén debütáló férfi bemondót, Nitchát. 

A csatorna azt tervezi, hogy a bemondóit később más szerepekben is használja, például különböző események és virtuális konferenciák házigazdájaként.

Nyitókép: The Nation

#Tudomány-Tech#Külföld#thaiföld#Híradó#mesterséges intelligencia#ai#műsorvezető#fejlesztés

Címlapról ajánljuk