Tudomány-Tech

Az iPhone történetének legnagyobb frissítése jön

rtl.hurtl.hu

2024. április 2. 11:28

Ilyen még nem volt iPhone-on, ez a frissítés alapjaiban változtatja meg az iOS-t.

Az ősszel bemutatkozó iOS 18 operációs rendszer szabad ikonelrendezést kínál, közelebb hozva az iPhone-okat az androidos szabadság élményéhez, írja a hvg.hu a Bloombergre hivatkozva.

Mark Gurman, a Bloomberg elemzője szerint az iOS 18 alapvető változásokat hoz majd a megjelenés terén. Bár kevés részlet került nyilvánosságra, a kezdőképernyő személyre szabhatósága kiemelten fontos lesz.

A MacRumors információi szerint az iOS 18 lehetőséget ad arra, hogy a felhasználók sokkal szabadabban alakítsák ki kezdőképernyőjüket, például lesz arra is mód, hogy üres helyeket hagyjanak. Ez jelentős változást hoz, mivel korábban az ikonok vagy widgetek törlése után az üres helyet azonnal más elemek töltötték be. Az új rendszer lehetővé teszi, hogy csak azok az elemek legyenek jelen kezdőképernyőn, amelyeket a felhasználó ténylegesen látni szeretne.

Az iOS 18 várhatóan júniusban debütál az Apple WWDC fejlesztői konferenciáján, és szeptemberben lesz elérhető a támogatott készülékekre. Az idei fókusz várhatóan a mesterséges intelligencia körül forog majd, de erről még csak nagyon kevés információ szivárgott ki.

Nyitókép (illusztráció): Pexels

#Tudomány-Tech#iphone#ikon#rendezés#ios

Címlapról ajánljuk