Tudomány-Tech

Előfizetéses lehet az otthoni nyomtatás

rtl.hurtl.hu

2024. március 25. 14:33

Nyomtatóvásárlás helyett előfizetésben gondolkodik a HP. A tervük elsőre olcsónak tűnhet, de van jópár korlátozás, amit csak a pénz old fel.

Azt tervezi a Hewlett-Packard (HP), hogy a jövőben a nyomtatójuk használatához előfizetői csomagokat is vesznek majd a felhasználók – írja a hvg.hu.

A HP szerint három csomag közül lehet majd választani:

  • Envy – 7 dollártól/hó (kb. 2550 forint),
  • Envy Inspire – 9 dollártól/hó (kb. 3300 forint),
  • OfficeJet Pro – 13 dollártól/hó (kb. 4750 forint).

Az Envy sima otthoni használatra való, percenként 10 oldal kinyomtatásával, a következő szint már gyorsabb, míg a Pro esetében faxolni is lehet. Aki előfizetés mellett dönt annak a vásárlás után két évvel a HP felajánlja, hogy a felhasználó frissítheti a nyomtatóját egy új modellre. Ha fogyóban van valamelyik szín a nyomtatóból, az küld egy jelzést a cégnek és másnap már küldik is az új patront.

A HP ezen felül még gyors szervizt is ígér, ha az eszköz beadná az unalmast. Ami fontos, ha valaki beszáll az előfizetéses modellbe, akkor nem kell megvennie egy nyomtatót.

Ugyanakkor vannak súlyos feltételek is. A fenti árlistában az alapcsomag csak havi 20 oldal nyomtatását engedi, azon felül már többet kell fizetni. Ha két dollárral megtoldjuk az előfizetői díjat, akkor már 50 oldalt lehet nyomtatni, míg még két dollár esetén már 100 oldalt.  A legerősebb csomagban 700 oldalt lehet készíteni, annak 36 dollár (13.100 ft) az ára.

Ha valaki túllépi a csomagját, akkor 10-15 oldalanként 1 dollárt számít fel a HP.

Nem olcsó mulatság lemondani az előfizetést, ennek az ára 60-tól 240 dollárig terjedhet.

Persze nem kötelező előfizetni, lehet simán is vásárolni nyomtatót, de lehet, hogy az előfizetéses modelleké lesz a jövő.

Nyitókép: Getty Images/Bloomberg/Ariel Jerozolimski

#Tudomány-Tech#Hewlett-Packard#nyomtató#előfizetés#HP

Címlapról ajánljuk