Tudomány-Tech

Kimutatta a DNS-teszt egy nőről, hogy valójában 25 százalékban labrador

rtl.hurtl.hu

2024. március 17. 14:00

A DNS-cég tesztje szerint a nőnek közeli rokonságban kellene állnia pár alaszkai malamut kutyával is.

Komolyan megkérdőjelezték egy torontói, kutya-DNS-eket tesztelő cég hitelességét és módszereit, akik azzal foglalkoznak, hogy keverék kutyák felmenőit azonosítják be. A vállalatot most azzal vádolják, hogy nem pontosak a tesztjeik.

Ugyanis egy oknyomozó újságíró elküldte nekik hajszálait, amelyekről megállapították, hogy a nő 40 százalékban alaszkai malamut, 25 százalékban pedig egy labrador.

A cég állítja, hogy a lehető legnagyobb pontossággal, komoly, tudományos alapon működő teszttel képesek megállapítani a DNS-minták alapján, hogy tulajdonosuk milyen kutyafajhoz hány százalékban tartozik – ennek természetesen szép ára is van.

A WBZ News azonban nem látta túl soknak kifizetni a 80 és 200 kanadai dollár közötti árat, és egyik kollégájuk hajszálával tesztelték le a céget, több hasonló szolgáltatás mellett. A többi DNS-tesztelős cég eredménye az lett, hogy a hajszál beazonosíthatatlan.

Ám a My Pet magabiztosan megállapította, hogy a nő 40 százalékban alaszkai malamut, 35 százalékban shar-pei, és 25 százalékban labrador retriver. A Global News-nak a cég megvédte az eljárását, és azt állította, hogy a nem megfelelő minta zavart okozott a rendszerben, ezért jött ki hibás eredmény.

Nyitókép: Getty Images

#Tudomány-Tech#dns#teszt#állat#kutya#kanada#újságíró#labrador

Címlapról ajánljuk