Tudomány-Tech

Megszűnik a Digi szolgáltatása, rengeteg ügyfelet érint

rtl.hurtl.hu

2024. március 5. 13:56

A Digi bejelentette, hogy megszünteti lakossági és kisvállalati e-mail-szolgáltatását. Mutatjuk, mit tehetnek az érintettek. 

Hamarosan megszünteti a lakossági és kisvállalati emailszolgáltatását a Digi – írja a Media1.

A lap szerint kormányközeli 4iG csoporthoz tartozó szolgáltató egy tájékoztató oldalt is létrehozott, ahol további információkat találhatnak az előfizetők a szolgáltatás kivezetéséről. Azt írják, hogy a szolgáltatás 2024. augusztus 1-jétől szűnik meg, ettől kezdődően az emailfiókok, a webmail-felület és az email kiküldéséhez használatos SMTP-szerver sem lesz elérhető.

Mint írja a lap, az e-mail cím megszüntetése bosszúságot okozhat azoknak az ügyfeleknek, akik ezeket használják hivatalos ügyintézésnél, például ügyfélkapuhoz és más online szolgáltatásokhoz is. Ez azt jelenti, hogy nekik muszáj lesz megváltoztatniuk a megadott emailcímet. A lap szerint

megszűnnek a @digikabel.hu, @hdsnet.hu @invitel.hu, @fibermail.hu @vnet.hu, @globonet.hu, @euroweb.hu, @eol.hu, @dunaweb.hu, @anet.hu, @profinter.hu vagy @kulturnet.hu végű e-mail címek, és a fiókok tartalmát végleg törlik.

Egyelőre nem tudni, miért döntöttek a kivezetés mellett. A Digi azt kéri az érintett ügyfeleitől, hogy 2024. július 31-ig gondoskodjanak a tárolt tartalmaik lementéséről, a levelezés átköltöztetéséről máshová, illetve értesítsék levelezőpartnereiket az emailcímmel kapcsolatos változásról. 

A cég ügyfélszolgálatán arra is van mód, hogy a felhasználók kérjék a beérkező leveleik átirányítását egy másik emailcímre. Erre Ügyfélkapun is van lehetőség, azonban csak 2024. december 31-ig lehet élni az átirányítással. 

Nyitókép: A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. irodája a River Estate Irodaházban a fővárosban a XIII. kerületben, a Váci úton. Fotó: Róka László / MTVA / Bizományosi

 

#Tudomány-Tech#digi#4iG#email#e-mail#szolgáltatás#megszűnik#internet

Címlapról ajánljuk