Tudomány-Tech

Látványos változás a Google keresőjében, ön látta már?

rtl.hurtl.hu

2024. március 3. 7:35

 A változás mind a mobilos, mind az asztali változatot érinti.

A Google keresőszolgáltatás beállításaiban és a felhasználói fiókok kezelésében látványos változás történt. Az újításról a hvg.hu is hírt adott a 9to5Google nyomán. A változás mind a mobilos, mind az asztali változatot érinti, és mostantól az összes beállítás a felhasználói fiók profilképének megérintésével érhető el.

Mobil eszközökön egy egész oldalas felület jelenik meg, míg az asztali böngészőkben egy lebegő menü ugrik elő a profilképről. Ebben az új megjelenésű menüben minden olyan beállítás elérhetővé válik, ami a Google kereséssel és a felhasználói fiókkal kapcsolatos, például fiókváltás, kijelentkezés, keresési előzmények vagy a biztonságos keresés beállításai.

Az új felület harmonizál a Google Material 3-as dizájnnyelvével, amely már ismerős lehet az új Android- és Chrome-verziókból, teszi hozzá a lap. A fiókok beállításai alatt az első lehetőség a keresési előzmények kezelése, ahol akár az elmúlt 15 percnyi előzmény is törölhető, ha valaki engedi a Google-nek a kereséstörténet mentését.

A „További beállítások” menüben számos részlet beállítása érhető el, beleértve az adatvédelmi lehetőségeket, valamint az „Egyéb beállítások” menüben olyan opciókat is, mint a sötét téma be- vagy kikapcsolása. Az áttervezésnek köszönhetően az összes Google-beállítás átláthatóbb és modernebb megjelenést kapott, legyen szó mobilról vagy asztali böngészőről.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Tudomány-Tech#google#kereső#böngésző#változás

Címlapról ajánljuk