Tudomány-Tech

Valóság lehet a Star Warsból ismert hologramos technológia

rtl.hurtl.hu

2024. február 27. 8:41

Új digitális családtag, amit mesterséges intelligencia vezérel.

A Deutsche Telekom a jövő routerét mint egyfajta „digitális családtagot” mutatja be, amely új felhasználói élményeket hozhat az otthonokba, legalábbis ezt várja a cég attól az újítástól, ami kvázi arcot adna a jövő okosrouterének. Bár még nincsenek konkrétumok, de már van elképzelés azzal kapcsolatban, hogy hogyan jelenhetne meg az otthonokban a mesterséges intelligencia valamilyen szinten emberi formában.

A Barcelonai MWC 2024 technológiai kiállításon bemutatott koncepció lényege, hogy digitális hologramként jelenne meg egy avatár, amit aztán mindenféle dologra meg lehet kérni, hogy intézzen el.

„A most Emma néven emlegetett asszisztenst úgy kell elképzelni, mint a telefonokon régóta elérhető hangasszisztensek és az újabban népszerű, ChatGPT-hez hasonló MI-k keverékét. Annyi (fontos) különbséggel, hogy az otthoni asszisztenst nem a semmibe nézve, a levegőbe beszélve kell megszólítani, hanem „a router” egy emberszabású karaktert vetít ki, vele lehet beszélgetni” – írja a kiállításról tudósítő hvg.hu.

Hozzáteszik, hogy akár videóhívásokat is lehetne így bonyolítani. A fejlesztő Deutsche Telekom magyarázata szerint idővel akár ahhoz hasonlót tapasztalhatnak majd a felhasználók, mint amit a Star Wars-filmek készítői álmodtak meg.


Nyitókép: YouTube

#Tudomány-Tech#telekom#hologram#star wars#telefonhívás

Címlapról ajánljuk