Tudomány-Tech

Új, fontos frissítés érkezik az iPhone-okra

rtl.hurtl.hu

2024. február 23. 6:59

És minden eszközre, amin megy az iMessage.

Az Apple jelentős biztonsági frissítést tervez az iMessage alkalmazásához, amelynek köszönhetően az Apple üzenetküldője hasonlóan biztonságos lehet majd, mint a Signal nevű alkalmazás, írja a The Verge.

A jövőben az iMessage-en keresztül küldött üzeneteket végpontok közötti titkosítás (E2EE) és a kvantumrezisztens Kyber algoritmuson alapuló PQ3 protokoll védi majd. A Kyber algoritmus egy három szintű védelemmel rendelkező megoldás, amelyet az Apple kriptográfiai protokolljainak egymást kiegészítő jellege tesz teljessé.

Az iMessage frissítés tartalmazza az automatikus kulcsfrissítést üzenetküldés közben, ami további védelmet nyújt a potenciális támadók ellen. A frissítések már elérhetők a fejlesztői előnézeti és bétaverziókban, a teljes körű kiadásuk pedig várhatóan az iOS 17.4, iPadOS 17.4, macOS 14.4 és watchOS 10.4 frissítéseivel lesz elérhető minden felhasználó számára.

Az Apple lépése azt sugallja, hogy a vállalat komolyan veszi a kvantumszámítógépek által jelentett potenciális fenyegetést, ezért készülnek a jövőbeli kihívásokra.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Tudomány-Tech#iphone#imessage#frissítés#apple#vírus#biztonság

Címlapról ajánljuk