Tudomány-Tech

Arcátlan trükköt vetett be a társkeresőn, 5239 nőt szédített egyszerre

rtl.hurtl.hu

2024. február 11. 8:53

Úgy látszik, ilyen lesz a jövőben a társkeresés.

A moszkvai programozó, Alekszandr Zsadan a modern technológia segítségével, egészen pontosan az OpenAI ChatGPT-jével találta meg a feleségét. Ez a sztori akár szép is lehetne, csakhogy a Gizmodo cikke szerint a különleges módszerrel Zsadan 5239 nőt fűzött egyszerre.

A mesterséges intelligencia a férfi preferenciáit és érdeklődési körét figyelembe véve válogatta ki a potenciális partnereket, majd folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően, több mint 5000 nőből választotta ki a megfelelő partnert.

A kapcsolatukban a ChatGPT is részt vett az első néhány hónapban, általa tartották a kapcsolatot. A projekt úgy látszik, sikerrel zárult, hogy mivel a pár már az összeköltözésen és az esküvő tervezésén dolgozik.

Bár Zsadan nem tervezi a sajátfejlesztésű (a ChatGPT-re építette fel a saját fejlesztését) asszisztens eladását, másolatok már megjelentek az OpenAI GPT Store-jában.

Az előző évszázadokban a legtöbb esetben nem az érzelmek, hanem az érdekek diktáltak, és sok esetben a szülők döntöttek arról – a gyerekek megkérdezése nélkül –, hogy ki kivel házasodjon. Az emberiség nagy része mindössze 50-100 éve házasodik szerelemből. A Fókusz riportját itt nézheti meg:

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Tudomány-Tech#chatGPT#tinder#párkeresés

Címlapról ajánljuk