Tudomány-Tech

A magyar kereskedők megpróbálják kicsinálni a Temut

rtl.hurtl.hu

2024. február 11. 12:57

Egyenesen a GVH-hoz fordultak miatta a magyar kereskedők.

A Temu-oldal, bár kétes háttérrel rendelkezik, rendkívüli népszerűségnek örvend az olcsó termékeket kínáló hirdetéseivel, melyek az elmúlt hónapokban intenzíven terjedtek a különböző közösségi médiás felületeken. Február elejére a Temu már az Alza előtt állt vásárlószámban, csak az eMAG előzte meg, írja a 24.hu.

„A versenytársak eddig tehetetlenül szemlélték, hogy a PDD Holdingshoz tartozó cég a piacszerzés érdekében nem riad vissza attól, hogy esetenként jelentős veszteséggel árulja termékeit, ezzel együtt működése a kötött uniós és nemzeti jogszabályi, illetve adózási környezethez képest lényegesen rugalmasabb” – írja a lap.

Az Ecommerce Hungary e-kereskedelmi szövetség bejelentette, hogy versenyhivatali beadványt készít a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) számára, amelyben dokumentálja a Temu által állítólagosan elkövetett jogsértéseket. Ormós Zoltán, az Ecommerce Hungary alelnöke, elmondta, hogy számos jogsértés történik a Temu esetében, de konkrét példákat nem említett. Ígéretük szerint a hozzájuk csatlakozni kívánó kereskedők tájékozódhatnak a részletekről majd.

A Gazdasági Versenyhivatal korábban már közölte, hogy a Temu kapcsán mindössze egy panasz érkezett hozzájuk, de az nem a GVH hatáskörébe tartozott.

Frissítés!

Cikkünk megjelenése után a Temu az alábbi nyilatkozatot juttatta el szerkesztőségünkhöz:

A Temu teljes mértékben elkötelezett a mellett, hogy betartsa a törvényeket és az előírásokat minden olyan országban és régióban, ahol tevékenykedik.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Tudomány-Tech#temu#gvh#kereskedelem#olcsó#verseny#magyar#kereskedők

Címlapról ajánljuk