Tudomány-Tech

Vigyázzon! Adatokat lop a Microsoft Edge, még akkor is, ha megtiltja neki

rtl.hurtl.hu

2024. február 3. 19:56

Ezt több felhasználó és újságíró is állítja.

Engedélykérés nélkül húzta át minden adatát, ide értve a megnyitott lapjait is a Chrome-ból a Microsoft Edge, adta hírül a Verge újságírója. Ezt akkor vette észre, amikor frissült gépe automatikusan megnyitotta az Edge-et, benne az általa gyakrabban használt, alapértelmezett Chrome-ban megnyitott összes lapjával.

Erről a Twitteren is beszámolt, ahol több felhasználó is elmesélte, hogy velük is megesett a dolog: kiderült, hogy egy új importáló funkció áll a dolog hátterében, melyet, ha engedélyez a felhasználó, akkor az Edge folyamatosan elszipkázza a böngészési adatokat más böngészőkből. Előzményeket, sütiket, és a mentett belépési adatokat is.

Azonban a legtöbben úgy emlékeznek, hogy ezt sosem engedélyezték az Edge számára. Az már csak a hab a tortán, hogy van, aki szerint a funkció letiltása esetén is folytatódik az adatok importálása. A probléma megoldása bizonyára egy frissítés formájában fut majd be. De a Microsoft egyelőre a furcsa hiba létezését sem ismerte el, írja az ügyet összefoglaló HVG.

Nyitókép: Thomas Trutschel / Photothek via Getty Images

#Tudomány-Tech#microsoft#böngésző#internet#adatlopás#twitter

Címlapról ajánljuk