Tudomány-Tech

Taylor Swiftről készített deepfake pornó került a Twitterre, kiakadt a Microsoft vezére is

rtl.hurtl.hu

2024. január 27. 18:26

Az elkövetők a Microsoft szoftverjét is használhatták.

Megszólalt a Microsoft vezérigazgatója, mert mesterséges intelligencia által generált pornóképek keringtek Taylor Swiftről a Twitteren.

Először is, ez az egész szörnyű és riasztó, tehát fel kell lépnünk ellene. Mindegy, hogy ki milyen szerepet tölt be a tech-piacon, mindannyiunk érdekében áll, hogy az online világ egy biztonságos világ legyen

– idézi a Variety Satya Nadella Microsoft-vezért, aki az NBC-nek nyilatkozott.

A következményekről szólva Nadella elmondta, hogy az ilyen esetekben a rendőri szervek és a tech platformok együttműködésére is szükség lehet.

A lap megjegyzi, hogy a szóban forgó kamuképek készítői a Microsoft egyik szoftverjét, a Microsoft Designer nevű ingyenes AI képgenerátort is használhatták.

„Nem csak a gyerekeinknek, nekünk is tanulnunk kell, hogyan alkalmazkodjunk a mesterséges intelligenciához” – mondta Keleti Arthur kibertitok jövőkutató a Reggeliben. A szakember hozzátette, arra nem számított senki, hogy a ChatGPT most fog berobbanni, hiszen évek óta vannak már kutatások, fejlesztések a témában. A szakember elmondta miért problémás a deepfake elnevezése:


Nyitókép: Gotham/GC Images

#Tudomány-Tech#deepfake#taylor swift#pornó#microsoft

Címlapról ajánljuk