Tudomány-Tech

Figyelmeztetett a Tesla: óriási veszélyt jelent a Cybertruckra a madárürülék

rtl.hurtl.hu

2024. január 20. 16:01

Nem kell hozzá fémgolyó, Elon Musk csodaautóját elronthatja némi madárürülék, no meg a döglött bogarak is.

Különösen fontos letörölni a madárürüléket és a döglött bogarakat a Tesla csodajárgányának kikiáltott guruló trapézról, a Cybertruckról, jelentette be a cég. Erre azért van szükség, mert a rozsdamentes acél borítás sérülékenyebb lehet, mint amilyennek korábban hitték, és kevésbé rozsdamentes is. Van ilyen. 

Emlékezetes, a Cybertruck már 2019 novemberében, a bemutatója napján is a sérülékenységével tűnt fel. Törhetetlennek hirdetett üvegét ugyanis a bemutatón fémgolyókkal könnyedén átlyukasztották. Elon Musk, a Tesla vezére láthatóan zavarba jött, de azért lebonyolította a bemutatót.


A mostani, madárürülékes figyelmeztetésre egy autótulajdonos hívta fel a figyelmet a Twitteren. Mondván, már ott is nyíltan jelzi a cég, hogy ne várjunk az efféle apróságok letörlésével a teljes tisztításig: „hogy megelőzzük a kárt, rögtön távolítsuk el a korrozív anyagokat” – javasolják a Motor Biscuit szerint.

A cég szerint akár arra is szükség lehet, hogy a tulajdonosok folyamatosan maguknál tartsanak egy üveg denaturált szeszt, mivel az autóra rárakodó kosz egy részét csak ezzel lehet hatékonyan eltávolítani. 

A lap szerint „a használati útmutató alapján úgy hangzik, hogy teljes állásnak megfelelő elfoglaltság lesz a Cybertruck megvédése a rozsdásodástól”.

Az útmutató arra is figyelmeztet, hogy egy idő után „természetes”, hogy az autó felszíne deformálódik, károsodik még akkor is, ha tényleg folyamatosan, naponta tisztítják azt a tulajdonosok az útmutatásnak megfelelően. Ez nyilván ezer más kérdést is felvet, de főleg azt: megéri-e ezek után 28-35 millió forintnyi összeget az autóra költeni?

#Tudomány-Tech#tesla#cybertruck#ürülék#rozsda#tisztítás#elon musk#autó#védelem

Címlapról ajánljuk