Tudomány-Tech

Ne dőljön be nekik: adathalászok támadnak a MÁV-Volán nevében

rtl.hurtl.hu

2024. január 19. 20:20

A csalók a MÁV-Volán-csoport nevében hirdetnek hamis START klub Prémium kártyát, így próbálják átverni a gyanútlan felhasználókat, megszerezni pénzüket és adataikat.

Adathalász csalók hirdetnek utazási kedvezményeket a MÁV-Volán-csoport nevében – közölte a MÁV pénteken.

Figyelmeztetnek, a csalók a MÁV-Volán-csoport és a MÁV-Start oldalaira megtévesztően emlékeztető Facebook és Instagram oldalakon népszerűsítenek hamis START klub Prémium kártyát 699 forint értékben, amely egy évre szóló ingyenes utazást biztosít.

Így próbálják átverni a gyanútlan felhasználókat, megszerezni személyes adataikat és pénzüket.

Hangsúlyozzák, a MÁV-Start, a MÁV, vagy bármely, a MÁV-Volán-csoportba tartozó társaság nem hirdet ilyen kedvezményt. A közleményben kérik az utasoktól, vegyék figyelembe, hogy a MÁV-Volán-csoport hivatalos weboldalai mindig a mavcsoport.hu, volanbusz.hu, mav-hev.hu, jegy.mav.hu domainek alatt érhetők el. Minden más weboldal vagy hirdetés, amely megtévesztően hasonlít ezekre, nagy valószínűséggel csalásra utal – írták.

Jelezték azt is, hogy az elmúlt hetekben napi 20-30 hívás érkezik a vasúttársaság ügyfélszolgálatára, amelyben az utasok a csalásra hívják fel a figyelmet vagy épp a megtévesztő hirdetésekben ajánlott kedvezményről érdeklődnek. „A MÁV-VOLÁN-csoport elítél minden esetet, ami az utasok megtévesztése felé irányul, ezért minden esetben jogi útra tereli azokat” – közölte a vasúttársaság.

Nyitókép: Vasvári Tamás / MTI

#Tudomány-Tech#máv-volán-csoport#adathalászat#csalók#kamu hirdetés

Címlapról ajánljuk