Tudomány-Tech

Érkezett egy nagyon fontos hibajavítás a Google Drive-hoz

rtl.hurtl.hu

2023. december 12. 6:36

Ha használod a felhőszolgáltatást, ezt mindenképp olvasd el.

A 24.hu szúrta ki, hogy a Google két héttel egy nem is annyira kicsi hibát javított ki a Google Drive-ban. A gond az volt, hogy a felhasználók felhőben tárolt fájljaik jó része egyszerűen eltűnt. Ami a lehető legnagyhobb hiba egy felhőszolgáltatásnál, így nem csoda, hogy a Google megpróbált gyorsan orvsolni a problémát, írja a Bleeping Computer.

A cég közölte, hogy szinkronizációs problémáról van szó, amit úgy lehet megoldani, hogy a felhasználók az asztali alkalmazással helyreállíthatják azokat a helyi fájlokat, amiket még nem szinkronizáltak a felhőbe. A következő lépéseket kell követni:

  • Le kell tölteni a Drive for desktop alkalmazást, de fontos, hogy a 85.0.13.0 vagy annál újabb verzió legyen a gépünkön.
  • Shift billentyűt nyomva tartva a „beállításokra” kell kattintani
  • Válasszuk ki a „Recover from backups” opciót.
  • Ezután az asztalon meg fog jelenni egy új mappa, amiben a nem szinkronizált fájlok jelennek meg, a mappa neve „Google Drive Recovery” lesz.

A felhasználók zöménél ez működött, de akadtak páran, akiknél ez sem. Azok, akiknek továbbra is gond van a Google Drive-jukkal, keressék fel a cég ügyfélszolgálatát.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

 

#Tudomány-Tech#google#Drive#hibajavítás

Címlapról ajánljuk