Tudomány-Tech

Napokon belül elindulhat a Meta új közösségi oldala Európában

rtl.hurtl.hu

2023. december 11. 15:50

Megjelent egy visszaszámláló, amely szerint már csak párat kell aludni, és elindulhat Európában, így Magyarországon is a Threads, a Meta új közösségi oldala.

A Twitterként megismert X nevű közösségi oldal konkurenciájának szánt Threads még júliusban indult el, öt nap alatt 100 millióan regisztráltak rá. Az európai felhasználók – az uniós adatvédelmi szabályozások miatt – azonban mindezidáig kimaradtak az indulásból.

November vége óta lehetett biztosan tudni, hogy hamarosan megérkezik Európába is az új közösségi oldal. Minden jel arra utal, hogy mostanra sikerült az EU-s szabályoknak is megfelelnie a Facebook és az Instagram anyavállalatának (Meta), így akár napokon belül elérhető válhat az uniós tagállamok mindegyikében, tehát Magyarországon is a platform.

Az európai megjelenésről az Instagramon, valamint a Threads.net oldalon található visszaszámláló árulkodik, amelyen egy december 14-ei dátum szerepel.

A 24.hu cikke szerint az indulás dátumával kapcsolatban emlékeztetőt is kérhetnek a felhasználók az alkalmazástól. Ha hihetünk a visszaszámlálónak, akkor kijelenthetjük, hogy csütörtöktől már az európai felhasználók is hozzáférhetnek a Meta új közösségi oldalához. 

A Threads egyébként 2023 decemberére már 141 millió felhasználóval büszkélkedett globálisan, ám az aktív profilok száma ennél kevesebb, nagyjából ennek a fele – ennyien vannak azok, akik havonta legalább egyszer belépnek az oldalra.

Nyitókép: Jonathan Raa / NurPhoto via Getty Images

#Tudomány-Tech#threads#európai unió#közösségi oldal#meta#facebook#instagram#megjelenés

Címlapról ajánljuk