Tudomány-Tech

A Gazdasági Versenyhivatal döntése miatt változás jön a magyar TikToknál

rtl.hurtl.hu

2023. november 30. 12:12

A platformot Orbán Viktor is előszeretettel használja.

A Gazdasági Versenyhivatal az Egyesült Államokban bejegyzett, kínai tulajdonú videómegosztó-szolgáltató ellen 2020-ban azért indított vizsgálatot, mert azt valószínűsítették, hogy a cég nem tájékoztatja megfelelően a fogyasztókat a működésükkel kapcsolatos lényegi információkról. 

Példaként felhozták, hogy a TikTok a szolgáltatás igénybevétele során kezelt adatok köréről és azok felhasználásáról nem szolgáltat elég információt.

A GVH Versenytanácsa által elfogadott kötelezettségvállalás révén olyan változásokra kerül sor a TikToknál, amelyek nyomán javulni fog a cég kommunikációja többek között a fent említett problémákat illetően is. Arra fognak törekedni a jövőben, hogy a TikTok jellemzőit a magyar fogyasztók jobban megismerhessék, hogy ezáltal tudatosabb döntést tudjanak azzal kapcsolatban hozni, hogy akarják-e használni a továbbiakban a szolgáltatásaikat (vagyis hogy akarnak-e TikTokozni, vagy sem).

A platformot egyébként kifejezetten imádja a magyar miniszterelnök, erről az RTL Híradója is forgatott anyagot:


Nyitókép: A kínai kötődésű, rövid videók megosztására épülő TikTok alkalmazás ikonja egy okostelefon képernyőjén Berlinben 2020. július 7-én. Fotó: MTI/EPA/Hayoung Jeon

#Tudomány-Tech#tiktok#gvh#orbán viktor#kommunikáció

Címlapról ajánljuk