Tudomány-Tech

Kockázatot jelenthet az iPhone új funkciója, figyelmeztet az amerikai rendőrség

rtl.hurtl.hu

2023. november 27. 14:21

Az iOS 17.1-gyel elérhetővé vált egy új adatmegosztó funkció, amely az amerikai rendőrség szerint automatikusan bekapcsol a frissítéssel, emiatt óvatosságra intik a szülőket.  

Az ohioi és a michigani rendőrség a hétvégén közzétett egy Facebook-bejegyzést, melyben arra figyelmeztetnek, hogy veszélyes lehet az iPhone-ok egyik újdonsága– írja a The Hill.

A problémásnak talált funkció az úgynevezett NameDrop, amely az iOS operációs rendszer legújabb frissítésével érkezett meg az iPhone-okra és Apple Watch-okra. Ez lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy gyorsan megosszák egymással a kapcsolati adataikat pusztán úgy, hogy közel tartják egymáshoz a két készüléket.

Igen ám, de az az iOS 17.1-el elérhetővé vált funkció automatikusan bekapcsol a frissítés telepítésével. Ez az amerikai rendőrség szerint adatvédelmi kockázatot jelenthet, hiszen sokan nem is tudnak arról, hogy be van kapcsolva a megosztás lehetősége.

A rendőrség arra kérte a szülőket, hogy ne felejtsék el megváltoztatni a beállításokat gyermekeik készülékein, hiszen az új funkció kikapcsolása segíthet biztonságosabbá tenni a használatot. A NameDrop nevű funkcióról itt talál bővebb tájékoztatást.

Nyitókép: Leon Neal / Getty Images

#Tudomány-Tech#iphone#apple watch#apple#ios#frissítés#újdonság#funkció#adatvédelem#ohio#Michigan#rendőrség#figyelmeztetés

Címlapról ajánljuk