Tudomány-Tech

Vigyázzon, kigyulladhat ez az itthon is kapható power bank – semmiképpen ne töltse, és ne is töltsön róla semmit

rtl.hurtl.hu

2023. november 24. 16:59

A Lenovo tűzveszély miatt visszahívott egy power banket, amelyet számos nagy hazai webáruházban is árulnak.

Több magyarországi kereskedő is árusítja azt a Lenovo power banket, amelyet tűzveszély miatt az amerikai fogyasztóvédelemmel együttműködve a gyártó most visszahívott, írja a hvg.hu.

A veszélyes eszköz egy USB-C-s, elsőrendűan laptopokhoz használható, 20 ezer mAh-s hordozható akkumulátor, melynek egyedi azonosítója a 40ALLG2WWW, modellszáma pedig a PBLG2W. Ha ilyen eszköze van, nézze meg a töltő hátoldalán a gyártás időpontját. A visszahívott példányok gyártási dátuma (év/hónap) a következő: 22/01, 22/02, 22/03, 22/04, 22/05 és 22/06. 

A gyártó nyomatékosan kéri, hogy ha valakinek olyan töltője van, amelynél mindhárom paraméter egyezik, akkor azonnal hagyjon fel használatával. Semmiképpen se tölte, és ne is töltsön róla semmit.

Lenovo eddig egy tűzesetről tud, amely nem járt személyi sérüléssel, és csak kisebb anyagi kárt okozott. A probléma az, hogy a töltőben meglazulhat egy csavar, mely így zárlatot okozhat, de akár tűzhöz is vezethet. A portál megjegyzi: a Lenovo Magyarország hivatalosan nem forgalmazta a terméket, ennek ellenére 

a 40ALLG2WWW számú power bank több nagy, ismert webáruház kínálatában is megtalálható.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

 

#Tudomány-Tech#power bank#Lenovo#hordozható#töltő#tűzveszély#visszahívás

Címlapról ajánljuk