Tudomány-Tech

Nálunk is elérhető lesz az Instagram hasznos új funkciója

rtl.hurtl.hu

2023. november 24. 13:33

Nyár óta az USA-ban már elérhető a Reels-videók letöltése, most azonban világszerte kiterjesztik a funkciót, így hamarosan Magyarországra is megérkezik.

Az Instagram júniusban indította el a nyilvánosan megtekinthető Reels-videók letöltésének lehetőségét, ám a hasznos funkciót idáig csak az Egyesült Államokban lehetett használni. Most azonban az Instagram vezetője, Adam Mosseri bejelentette: a funkció világszerte minden felhasználónak elérhető lesz – írja az Engadget.

Így tehát már nemcsak elmenteni lehet majd a nyilvános Reelseket, hanem az alkalmazáson keresztül mostantól bárki letöltheti azokat. A funkció eléréséhez csak rá kell koppintaniuk a Megosztás gombra, és onnan elindítani a letöltést. A letöltött videókon ott lesz az Instagram vízjel a fiók felhasználónevével, hasonlóan ahhoz, ahogyan a TikTokon működik ugyanez.

Fontos azonban észben tartani, hogy az Instagram a videókról el fogja távolítani a hangot, ha licencelt zenéket használ fel valaki azokhoz.

A szakportál szerint a közösségi oldal ezzel a kínai TikTok stratégiáját szeretné átvenni, pusztán annyi különbséggel, hogy az Instagramon lehetőségünk lesz megakadályozni a videóink letöltését. Ezt a Beállításokban, az Adatvédelem alatt a Reels menüpontra kattintva lehet majd módosítani.

Nyitókép (illusztráció): Jakub Porzycki / NurPhoto via Getty Images

#Tudomány-Tech#instagram#funkció#reels#videók#letöltés#újítás

Címlapról ajánljuk