Tudomány-Tech

Templomban szexelő denevéreket filmezett a nyugdíjas, segített a tudósoknak megoldani a szuperhosszú péniszek rejtélyét

rtl.hurtl.hu

2023. november 22. 9:53

A tudósoknak sikerült egy nagy rejtélyt megoldaniuk hála egy unatkozó holland nyugdíjasnak.

Nem a behatolásra használja aránytalanul nagy péniszét a késeidenevér, hanem úgynevezett „párzókézként”, jelentették be svájci tudósok hétfőn. Ez egy óriási felfedezés, hiszen már évek óta próbálják megmagyarázni, hogy az állatfajnak miért kell akkora hímtag, amely hétszer nagyobb a nőstények vaginájánál.

A mostani felfedezést a CBS szerint az tette lehetővé, hogy egy holland nyugdíjas a szabadidejében lefilmezett egy templom padlásán szexelő denevéreket. A svájci Lausanne Egyetemen már évek óta foglalkoznak az állatokkal, de most végre áttörést értek el a kutatásban.

A nyugdíjas nem tudott idegen nyelveket, így egy holland nyelvű emailben kereste fel az egyetem kutatóit, amelynek tárgysorából ők először csupán a „pénisz” és az „eptesicus” (a denevér latin neve) szavakat értették. Először spamnek hitték a levelet, aztán mégis megnyitották.

Jól tették: ehhez mellékelte a nyugdíjas ugyanis a videókat, amelyeket a padláson párzó állatokról készített, és amelyhez hasonlót a tudósoknak addig nem volt módukban végignézni. A Jan Jeucken nevű nyugdíjas a Castenray nevű faluból üzent nekik.

A férfi semmilyen tudományos háttérrel nem rendelkezett, csupán elkezdték érdekelni őt a helyi templomban élő denevérek, és kamerákat szerelt fel, hogy megfigyelhesse őket. Számára is feltűnt a felvételeken az ormótlan pénisz, és úgy gondolta, hogy az ezzel foglalkozó tudósok számára is érdekes lehet a dolog.

Nyitókép: Getty Images

#Tudomány-Tech#denevér#szex#pénisz#holland#nyugdíjas#templom#tudós

Címlapról ajánljuk