Tudomány-Tech

Darwin-díjas kriptóbuli: UV-fénnyel égették ki a látogatók szemét

rtl.hurtl.hu

2023. november 7. 12:38

Többen is kórházba kerültek, kezelést kaptak.

A Yuga Labs egy digitális eszközökkel és blokklánc-technológiával foglalkozó vállalat azt állítja, hogy vizsgálatot indítottak abban az ügyben, amely során az ApeFest 2023 NFT-fesztiválon többen súlyos szemsérülést szenvedtek, írja a The Verge. Többen azt feltételezik, hogy az eseményen túlzottan sokat használtak UV-fényeket, miközben a látogatókon nem volt semmilyen védőfelszerelés.

A fesztivál után több látogató is arról számolt be, hogy szemfájdalmat, látásproblémákat és leégést tapasztaltak a hongkongi esemény után.

Egy X-re (korábban Twitter) felkerült bejegyzés szerint az egyik látogató annyira rosszul volt, hogy kórházba kellett mennie, ahol megállapították, hogy kötőhártya-gyulladása van, a szeme pedig olyan állapotba került, mintha szemüveg nélkül hegesztett volna.

4 órakor felébredtem, és már nem láttam

– mondta az egyik látogató, aki azt állította, hogy emellett a bőre is megégett, mintha naptej nélkül napozott volna. 

A Yuga Labs, a Bored Ape Yacht Club NFT projekt mögött álló blockchain cég azt állítja, hogy tisztában van a helyzet komolyságával és foglalkoznak azokkal, akik jelzik, hogy egészségügyi problémáik jelentkeztek náluk a fesztivál után.

Felvesszük a kapcsolatot az érintettekkel, hogy jobban megértsük, mi válthatta náluk ki ezeket a problémákat

– mondta Emily Kitts, a Yuga Labs szóvivője.

Kitts védekezésképp hozzátette, hogy becsléseik alapján az a 15 ember, akikkel eddig közvetlen kapcsolatba kerültek, a látogatók kevesebb, mint egy százalékát teszik ki.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Tudomány-Tech#nft#fesztivál#uv#fény#szem#sérülés#égés

Címlapról ajánljuk