Tudomány-Tech

Halálra szexelte öccsét egy tengeri tehén

rtl.hurtl.hu

2023. július 28. 14:03

A 38 éves Hugh a vastagbelén keletkezett, 14,5 centiméteres repedés, és egyéb sérülések miatt pusztult el.

Közösülés közben szerzett sérüléseibe halt bele a floridai Mote tengeri állatkert egyik tengeri tehene – derült ki a tavasszal elpusztult állat halála miatt indított vizsgálat eredményeiből. A 38 éves Hugh a vastagbelén keletkezett, 14,5 centiméteres repedés, és egyéb sérülések miatt pusztult el, amiket egy nagyobb és erősebb hím tengeri tehénnel folytatott szexuális kapcsolat okozott – közölte a vizsgálatot végző amerikai mezőgazdasági minisztérium.

Az állatkert közlése szerint Hugh halála napján „fokozott párzási viselkedést” észleltek Hugh, és a nála három évvel idősebb Buffett között, hozzátéve, hogy ez volt az első alkalom, hogy a két hím között ilyen viselkedést vettek észre. A két állatot egész nap folyamatosan figyelték, de nem láttak olyan intő jeleket, ami közbelépést igényelt volna.

Egy szakértő az NBC Newsnak elmondta, hogy a tengeri tehenek között nem számít ritkaságnak, hogy hímek szexuálisan közelednek egymás felé, még testvérek esetében sem. Amikor rájuk jön a szexuális vágy, bárkivel kapcsolatba lépnek, aki a közelben van, és „ha az nőstény, akkor nagyszerű”, de ha csak hímek vannak körülöttük, akkor azokkal közösülnek – közölte a szakértő.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Unsplash

#Tudomány-Tech#tengeritehén#florida#állatkert#párzás#testvérek

Címlapról ajánljuk