Tudomány-Tech

Betiltották a Twittert Indonéziában, mert pornóoldalnak tűnt az új X-logó miatt

rtl.hurtl.hu

2023. július 27. 17:55

Folytatódik Elon Musk mesterkurzusa a márkák újrabrandeléséről.

Blokkolták a Twitter elérését Indonéziában, ahol különösen szigorú törvények vonatkoznak a pornográfiára és a szerencsejátékra. Az al-Dzsaszíra tudósítása szerint a most a Twitterre vezető X.com webhelyet korábban pornóoldalak használták, amelyek a törvényhozók szerint sértették a muszlim lakosságot a „negatív” tartalmakkal.

A malőr ahhoz vezetett, hogy átmenetileg elérhetetlen lett a platform az ország 24 millió felhasználója számára. A kormány és a cég közben felvették a kapcsolatot. A törvényhozók jelenleg annak hivatalos megerősítésére várnak, hogy az X.com nevű webhely tényleg a Twitter utódja, és semmiképp sem lesz rajta pornó.

A szigorú indonéz törvényekkel nemcsak a Twitternek gyűlt meg most a baja. Korábban a Netflixet, a Facebookot, és a Google-t is megfenyegette a kormány, hogy betilthatják őket, ha nem részletezik a szigorú törvényben előírt pontossággal, hogy milyen tartalmak is vannak oldalaikon – mivel óriási platformokról van szó, ez nehéz feladat volt számukra.

Nemrég azt írtuk Elon Muskról, a cég tulajdonosáról: LeBron James fiának szívleállása után rögtön arról elmélkedett, hogy a covid-oltás mellékhatásáról lehetett szó. Ekkor saját oldala igyekezett tényellenőrizni őt.

Nyitókép: Twitter / X

#Tudomány-Tech#x#twitter#elon musk#pornó#indonézia#tiltás

Címlapról ajánljuk