Ilyen a tökéletes nő és a tökéletes férfi a mesterséges intelligencia szerintA férfiak nagyon izmosak, a nők pedig nagyon vékonyak.
Tudomány-Tech

Ilyen a tökéletes nő és a tökéletes férfi a mesterséges intelligencia szerint

rtl.hurtl.hu

2023. május 21. 13:10

A férfiak nagyon izmosak, a nők pedig nagyon vékonyak.

A Bulimia Project nevű, evészavarokkal foglalkozó kezdeményezés három mesterséges intelligenciával működő programot kért meg arra, hogy mutassák meg, hogyan néz ki a tökéletes férfi és hogyan a tökéletes nő, írja a New York Post.

Ez a három program a Dall-E 2, Stable Diffusion és Midjourney volt. A programok a közösségi médiában terjedő sztenderdek alapján dolgoztak. Ez alapján a férfiak olyanok lettek, mintha testépítő karikatúrák lennének, a nők pedig egészségtelen vékonyak voltak, szálkásak, de mégis formásak, nagy mellekkel.

Érdekesség még, hogy a legtöbb generált nő szőke lett, a férfiak haja pedig barna volt.

A testkép- és evészavarokkal foglalkozó projekt szakértői szerint ezek az eredmények meglehetősen nyugtalanítóak, tekintve, hogy a testek jó része súlyosan aránytalan.

Ezek a közösségi médiák által állított fizikai normák irreálisak, elérhetetlenek. Minden tekintetben egészségesebb, ha az elvárásainkat nem ezekhez az ideálokhoz igazítjuk, írja a Bulimia Project sajtóközleménye. Az elkészült fotókat ezen a linkek lehet megtekinteni.

#Tudomány-Tech#mesterséges intelligencia#tökéletes nő#tökéletes férfi#ai

Címlapról ajánljuk